0
1
σχόλια
277
λέξεις
Α' ΠΡΟΣΩΠΟ
«Μικρά πράγματα προαναγγέλουν αυτό που έρχεται, ωστόσο εσύ ίσως δεν τα αντιλαμβάνεσαι»
DOCTV.GR
25 Μαΐου 2022
Μερικές φορές ξέρεις ότι τα πράγματα δεν γίνεται να μην αλλάξουν, ετοιμάζονται να αλλάξουν, αλλά το νιώθεις μόνο -όπως λέει το τραγούδι του Sam Cooke “A Change is Gonna Come” -δεν το ξέρεις με αποφασιστικό τρόπο.

Μικρά πράγματα προαναγγέλουν αυτό που έρχεται, ωστόσο εσύ ίσως δεν τα αντιλαμβάνεσαι. Και τότε γίνεται κάτι πολύ άμεσο και βρίσκεσαι σε άλλο κόσμο, περνάς στο άγνωστο, καταλαβαίνεις ενστικτωδώς τι τρέχει -απελευθερώνεσαι.

Δεν χρειάζεται να κάνεις ερωτήσεις και ξέρεις ήδη πώς έχει η κατάσταση. Ξεκινάει τότε μια γρήγορη διαδικασία, σαν κάτι μαγικό, αλλά δεν είναι έτσι, βέβαια. Δεν είναι ότι ξαφνικά ακούς μια κανονιά και φτάνει η στιγμή, δεν ανοίγουν απότομα τα μάτια σου και νιώθεις πολύ έξυπνος και σίγουρος για κάτι.

Είναι κάτι πιο συνειδητό. Είναι σαν να δούλευες πολύ καιρό στο φως της ημέρας και τότε συνειδητοποιείς ξαφνικά ότι βραδιάζει νωρίς, ότι δεν έχει σημασία πού είσαι, δεν παίζει κανένα ρόλο αυτό.

Είναι κάτι αντανακλαστικό. Κάποιος σηκώνει ψηλά τον καθρέφτη και ξεκλειδώνει την πόρτα, η πόρτα ανοίγει απότομα και σε σπρώχνουν μέσα, και το κεφάλι σου βρίσκεται πια αλλού. Μερικές φορές χρειάζεται ένα συγκεκριμένο άτομο για να σε κάνει να το συνειδητοποιήσεις.

 
Η ζωή μου (μετάφραση: Χίλντα Παπαδημητρίου , Νίκη Προδρομίδου, (εκδ. Μεταίχμιο). Ο Μπομπ Ντίλαν (Bob Dylan, 24 Μαΐου 1941), γεννημένος Robert Allen Zimmerman είναι Αμερικανός μουσικός. Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους τραγουδοποιούς. Έχει πάρει 13 φορές το βραβείο Grammy αλλά και 'Οσκαρ και Χρυσή Σφαίρα – για το τραγούδι του «Τhings Have Changed» στην ταινία «Wonder Boys» (2000). Στις 13 Οκτωβρίου 2016, η Σουηδική Ακαδημία του απένειμε το Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας.


Διαβάστε επίσης:
Ο Μπομπ Ντύλαν είπε
Ντύλαν: Να αγαπούν το ίδιο ιδεώδες
εμφάνιση σχολίων