0
1
σχόλια
179
λέξεις
ΚΟΣΜΟΣ
ΚΑΛΑ ΝΕΑ: Η αρχή του τέλους της μάστιγας των πλαστικών απορριμμάτων για τον πλανήτη
 
DOCTV.GR | UNSPLASH
3 Μαρτίου 2022
Τα Ηνωμένα Έθνη χαρακτήρισαν τη συμφωνία ως την πιο σημαντική από τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα το 2015. «Γράφουμε ιστορία σήμερα και θα πρέπει να είστε όλοι περήφανοι. Η πλαστική ρύπανση έχει εξελιχθεί σε επιδημία. Με το σημερινό ψήφισμα βρισκόμαστε επίσημα σε καλό δρόμο για θεραπεία» δήλωσε ο Έσπεν Μπαρθ Άιντε, πρόεδρος της Περιβαλλοντικής Συνέλευσης του ΟΗΕ (UNEA).Το ψήφισμα, θα επεξεργαστεί περαιτέρω μια διακυβερνητική επιτροπή για μια δεσμευτική συνθήκη που θα έχει επιπτώσεις σε επιχειρήσεις και οικονομίες σε όλο τον κόσμο.
 
Θα επηρεάσει εταιρείες πετρελαίου και χημικών που κατασκευάζουν ακατέργαστο πλαστικό αλλά και αλυσίδες καταναλωτικών αγαθών που πωλούν χιλιάδες προϊόντα σε συσκευασίες μίας χρήσης. Αυτό θα μπορούσε να έχει σημαντικό αντίκτυπο στις οικονομίες των μεγάλων χωρών που παράγουν πλαστικό, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, της Ινδίας, της Κίνας και της Ιαπωνίας.
 
Προηγήθηκε δημοσίευση δημοσκόπηση της IPSOS σχετικά με συνθήκη του ΟΗΕ σχετικά με την πλαστική ρύπανση που αποτύπωνε συντριπτική δημόσια υποστήριξη.
 
 
Διαβάστε επίσης:
Δημοσκόπηση ΟΗΕ: 2 στους 3 θεωρούν την κλιματική αλλαγή «παγκόσμια έκτακτη ανάγκη»
ΟΗΕ: «Ο χρόνος μας τελειώνει»

 
εμφάνιση σχολίων