0
5
σχόλια
244
λέξεις
ΚΟΣΜΟΣ
Δεν είναι instagram, είναι ζωή
 
DOCTV.GR
24 Φεβρουαρίου 2022
Ερωτευμένα ζευγάρια με καταγωγή από τις δύο χώρες ανεβάζουν φωτογραφίες με τα διαβατήρια τους ενώ φιλιούνται. Δεν είναι ποζεριές για το ίνσταγκραμ, αλλά πραγματικές ιστορίες ζωής.

Η φωτογραφία με το κορίτσι και το αγόρι στη συναυλία τραβήχτηκε το 2019. Εκείνη από τη Ρωσία, εκείνος από την Ουκρανία. Η Juliana Kuznetsova και ο αρραβωνιαστικός της ήταν σε μια συναυλία του Λευκορώσου ράπερ Max Korzh, στην Πολωνία. «Δεν είχαμε πολιτικές προθέσεις με αυτή τη φωτογραφία. Αλλά αφού απογειώθηκε στο Διαδίκτυο -διάβασα ένα σωρό σχόλια, τόσο καλά όσο και κακά- κατάλαβα ότι ίσως μια φωτογραφία σαν αυτή μπορεί να δώσει κάποια ελπίδα στους ανθρώπους…»  Ο Korzh, ο καλλιτέχνης που πήγαν να δουν σ΄ εκείνη τη συναυλία της φωτογραφίας, απαγορεύτηκε στην Ουκρανία για κάποιο καιρό επειδή έπαιξε επί ρωσικού εδάφους το 2015.

Κάποιοι πήραν ελπίδα από τη φωτογραφία και άλλοι έμειναν άναυδοι: «Είπε κάποιος σε αυτόν τον νεαρό πόσα παιδιά από την Ουκρανία έμειναν ορφανά λόγω των τριών χρωμάτων που κρέμονται στους ώμους αυτού του κοριτσιού;»  Άλλοι σχολιαστές αναρωτήθηκαν αν το ζευγάρι ήταν πραγματικά ερωτευμένο ή αν επρόκειτο περί ρωσικής προπαγάνδας.

Κι αυτή είναι μόνο μια ιστορία. Ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν «έγινε» σήμερα. Πάντως τις ώρες που διεξάγεται μπορείς να βρεις άρθρα σε οικονομικά έντυπα, του τύπου: «7 μετοχές βιομηχανιών όπλων που μπορείς να επιλέξεις την εποχή του πολέμου στην Ουκρανία».