0
1
σχόλια
297
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
Η Ελένη Κωστοπούλου, η μητέρα του Ζακ, βγήκε να χαιρετίσει. «Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αντέξεις» της είπε η Τάνια. Σήμερα ξεκίνησε η δεύτερη συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου...
DOCTV.GR
10 Νοεμβρίου 2021
«Φτάνοντας το πρωί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, στα σκαλάκια της Δέγλερη, πίσω από τον θηριώδη αστυνομικό φραγμό με κλούβες, αύρες και drone, κάθονταν η Τάνια Τσανακλίδου με τη Μαρία Παπαγεωργιου και κάποια αλληλέγγυα άτομα από τον φεμινιστικό και ΛΟΑΤΚΙ χώρο. Η κυρία Ελένη, η μητέρα του Ζακ, βγήκε να χαιρετίσει.

«Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αντέξεις» της είπε η ανεπανάληπτη Τάνια. Η κυρία Ελένη σταμάτησε σε όλες τις παρέες, ευχαριστώντας για την παρουσία και τη στήριξη. Κάθε φορά που μιλούσε για το παιδί της έκλαιγε και έλαμπε μαζί μέσα στα μαύρα της ρούχα.

«Ήταν χαρισματικός και ελεύθερος. Ήταν πολεμιστής για τα δικαιώματα. Από αυτόν παίρνω κι εγώ τώρα θάρρος και αγωνίζομαι» έλεγε και το μοναδικό που έβλεπες έξω από τις μάσκες των ανθρώπων ήταν τα βουρκωμένα μάτια τους.

Μέσα στη δικαστική αίθουσα, γραβατωμένοι τύποι με μάτια ερήμου, στεγνά και άδεια από συναίσθημα, προσπαθούν να δικάσουν πάλι το θύμα, μετρώντας τις μπύρες που έπινε, επιδιώκοντας να τον αναπαραστήσουν άρρωστο. Θέλουν να ξεγελάσουν την αλήθεια κόντρα στο ιατροδικαστικό πόρισμα και το αποδεικτικό υλικό. Μα αυτή έχει εγγραφεί πλέον στα σώματα μας, στη μνήμη μας.

«Από την πρώτη στιγμή που το έμαθα, το σωματοποίησα» είπε η Μάρω Δούκα στη μητέρα του, σήμερα. Να έρχεστε, όποτε και όσο μπορείτε, στη δίκη για τη δολοφονία της Zackie, για να βοηθάτε τους ανθρώπους να αντέξουν».

Σήμερα ξεκίνησε η δεύτερη συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για την υπόθεση που συντάραξε την κοινωνία, πριν τρία χρόνια.  - Via Maria Louka

 
Διαβάστε επίσης:
ZackieOh Justice Watch για τον φόνο Ζακ Κωστόπουλου
Ζακ: Το πρόβλημα είναι ότι «κοιτάμε τη δουλειά μας»
Ένα δώρο για τον Ζακ από την Γεωργία και τον 8χρονο Μάριο

εμφάνιση σχολίων