0
1
σχόλια
398
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
«Έχω ήδη παρακολουθήσει διαδικτυακά το πρώτο έτος λόγω καραντίνας, αλλά φαίνεται ότι πρέπει να τα παρατήσω». Μια μητέρα διεκδικεί το δικαίωμα της στην εκπαίδευση, απέναντι σε ένα κράτος που κωφεύει
DOCTV.GR
27 Οκτωβρίου 2021
Μια μητέρα κατάφερε να περάσει στη σχολή νηπιαγωγών του Ρεθύμνου. Κι όμως, ενώ τον πρώτο χρόνο φοίτησε διαδικτυακά εξαιτίας της καραντίνας, φέτος της στερούν το δικαίωμα να συνεχίσει, αφού δεν τις δίνεται δικαίωμα μεταγραφής και απαιτούν την δια ζώσης παρουσία της.

Η Π.Γ. διεκδικεί το δικαίωμά της στην πανεπιστημιακή εκπαίδευση, και μαζί με το δικό της και το δικαίωμα για ίσες ευκαιρίες πολλών που βρίσκονται στην ίδια θέση, αφού οι αποκλεισμοί για τις μητέρες εξακολουθούν να είναι πολλοί και οι προτεραιότητες του κράτους προτιμούν να εστιάζουν σε θέματα όπως η πανεπιστημιακή αστυνομία, αντί για πραγματικά ίσες ευκαιρίες στις σπουδές για όλους/ες. Η επιστολή όπως δημοσιεύεται στη σελίδα Το Σπίτι των Γυναικών, για την Ενδυνάμωση & τη Χειραφέτηση, είναι η εξής:

«Καλησπέρα! Είμαι 36 χρονών, μητέρα 2 παιδιών, με οχτάωρη εργασία. Επίσης έχω πτυχίο ΑΕΙ. Στην πρώτη καραντίνα, βρήκα χρόνο να διαβάσω για να δώσω ξανά πανελλήνιες για να μπω στη σχολή νηπιαγωγών, ένα όνειρο που είχα πάντα. Και τα κατάφερα. Σε 2 μήνες διάβασα ύλη 2 χρόνων και κατάφερα να περάσω στη σχολή νηπιαγωγών του Ρεθύμνου. Μένω στην Αθήνα βέβαια και φανταζόμουν (κακώς, πολύ κακώς) ότι ο νομοθέτης θα είχε μια πρόβλεψη για τις μητέρες που είτε για πρώτη είτε για 2η είτε για 20η φορά, θέλουν να κάτσουν στα πανεπιστημιακά έδρανα. Έκανα λοιπόν αίτηση για μεταγραφή. Βέβαια ως μητέρα δεν είχα παραπάνω μόρια! Κι έτσι μεταγραφή δεν πήρα!

Καλούμαι λοιπόν να πάω στην Κρήτη να παρακολουθήσω το μάθημα της διδακτικής που είναι 2 ώρες την εβδομάδα, αφήνοντας πίσω παιδιά και δουλειά, χωρίς ούτε καν να υπάρχει η δυνατότητα να μπορέσω μόνο για το συγκεκριμένο μάθημα να παρακολουθήσω μαθήματα στην Αθήνα ή κάπου πιο κοντά μου εν πάση περιπτώσει.

Έχω ήδη παρακολουθήσει διαδικτυακά το πρώτο έτος λόγω καραντίνας, αλλά φαίνεται ότι πρέπει να τα παρατήσω. Στην ίδια θέση με εμένα βρίσκονται κι άλλες μητέρες, ακόμα και στην ίδια σχολή. Αποφάσισα λοιπόν να αρχίσω μια καμπάνια ευαισθητοποίησης για το δικαίωμα της γυναίκας-μητέρας στην πανεπιστημιακή εκπαίδευση. Δεν ξέρω από που να ξεκινήσω, θα έπαιρνα σβάρνα τα κανάλια αλλά μάλλον δεν θέλουν να ασχοληθούν. Αν μπορείτε να μου πείτε καμιά ιδέα για το τι μπορώ να κάνω θα το εκτιμούσα. Ευχαριστώ για το χρόνο σας!».

 

Πηγή: Το Σπίτι των Γυναικών, για την Ενδυνάμωση & τη Χειραφέτηση

εμφάνιση σχολίων