0
1
σχόλια
360
λέξεις
ΚΟΣΜΟΣ
Χωριά της Καλαβρίας με λίγους κατοίκους,  προσφέρουν 28.000 ευρώ σε όσους θέλουν να κάνουν εκεί μια νέα αρχή
 
ΠΕΡΣΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ | UNSPLASH
23 Ιουλίου 2021
Για όσους βαρέθηκαν τη βουή της πόλης και θέλουν να κάνουν μια νέα αρχή, η περιφέρεια της Καλαβρίας προσφέρει έως και 33.000 δολάρια σε άτομα που επιθυμούν να μετεγκατασταθούν εκεί.  Σκοπός της είναι να αντιστραφούν χρόνια μείωσης του πληθυσμού και να αποκτήσουν τα χωριά ξανά ζωή και δημιουργικότητα.

Πάνω από το 75% των πόλεων της Καλαβρίας διαθέτουν λιγότερους από 5.000 ανθρώπους, κάτι που προκαλεί ανησυχία πως κάποιες κοινότητας ενδέχεται να αφανιστούν μέσα σε λίγα χρόνια, αν δεν δοθούν κίνητρα μετακίνησης νεότερων εκεί.

Η μετεγκατάσταση θα γίνει σε χωριά με μόλις 2.000 κατοίκους και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποκτήσουν σπίτια κοντά στη θάλασσα, ή στις πλαγιές του βουνού. Ωστόσο, υπάρχουν και μερικές απαιτήσεις. Οι ενδιαφερόμενοι, πρέπει να έως 40 ετών και να δεσμευτούν είτε να ξεκινήσουν μια μικρή επιχείρηση, είτε να αγοράσουν μια υπάρχουσα, είτε να είναι επαγγελματίες που έχει ανάγκη η περιοχή.


Πάνω από το 75% των πόλεων στην περιοχή έχουν λιγότερους από 5.000 κατοίκους η καθεμία, και η ιταλική κυβέρνηση ελπίζει να αναζωογονήσει αυτές τις περιοχές   

Το μηνιαίο εισόδημα θα μπορούσε να κυμαίνεται από 800 έως 1.000 ευρώ για δύο έως τρία χρόνια, αναφέρει στο CNN ο περιφεριακός σύμβουλος, Gianluca Gallo. Εναλλακτικά, θα μπορούσε να υπάρξει εφάπαξ χρηματοδότηση για την υποστήριξη της έναρξης μιας νέας εμπορικής δραστηριότητας - είτε πρόκειται για εστιατόριο, μπαρ, αγροτική φάρμα ή κατάστημα.

«Θέλουμε αυτό να είναι ένα πείραμα κοινωνικής ένταξης», λέει ο Gianpietro Coppola, δήμαρχος του Altomonte. «Να προσελκύσουμε άτομα για να ζήσουν στην περιοχή, να απολαύσουν τις ρυθμίσεις, να χρησιμοποιήσουν άδεια σημεία της πόλης, όπως αίθουσες συνεδριάσεων και συνέδρια με internet υψηλής ταχύτητας. Ο αβέβαιος τουρισμός και τα σπίτια του ενός ευρώ δεν είναι οι καλύτεροι τρόποι ανανέωσης του νότου της Ιταλίας».

«Ο στόχος είναι να ενισχυθεί η τοπική οικονομία και να "αναπνεύσει" νέα ζωή σε κοινότητες μικρής κλίμακας», προσθέτει ο Gianluca Gallo. «Θέλουμε να κάνουμε τη ζήτηση για θέσεις εργασίας να ικανοποιούν την προσφορά, γι' αυτό ζητήσαμε από τα χωριά να μας πουν τι είδους επαγγελματίες χάνουν για να προσελκύσουν συγκεκριμένους εργαζόμενους».

Οι αιτήσεις για συμμετοχή στο πρόγραμμα αναμένεται να ξεκινήσουν τις επόμενες εβδομάδες. Μπορούμε να βρούμε περισσότερες πληροφορίες, εδώ
εμφάνιση σχολίων