0
1
σχόλια
196
λέξεις
Α' ΠΡΟΣΩΠΟ
«Ο χρόνος είναι η ζωή. Και η ζωή κατοικεί μέσα στην καρδιά»
 
DOCTV.GR | UNASPLASH
8 Ιουλίου 2021
Υπάρχει ένα μεγάλο κι όμως πολύ καθημερινό μυστικό. Όλοι οι άνθρωποι συμμετέχουν σ’ αυτό, το ξέρουν όλοι, ελάχιστοι όμως το σκέφτονται. Οι περισσότεροι άνθρωποι το δέχονται σαν κάτι χωρίς σημασία και δεν νοιάζονται καθόλου. Αυτό το μυστικό είναι ο χρόνος.

Υπάρχουν ημερολόγια και ρολόγια για να τον μετράνε, αλλά αυτό δεν σημαίνει και πολλά πράγματα, γιατί όπως ξέρει ο καθένας μία μοναδική ώρα πορεί να σου φανεί αιώνας, άλλες φορές όμως μπορεί να περάσει σα μια στιγμή. Αυτό εξαρτάται από το τι ζεις εκείνη την ώρα.  Κι αυτό γιατί ο χρόνος είναι η ζωή. Και η ζωή κατοικεί μέσα στην καρδιά.
 

Απόσπασμα από το βιβλίο του Μίχαελ Έντε, Μόμο, εκδ. Ψυχογιός. Ο Μίχαελ Αντρέας Χέλμουτ Έντε (Michael Andreas Helmuth Ende, 12 Νοεμβρίου 1929 - 28 Αυγούστου 1995) ήταν ένας από τους σημαντικότερους Γερμανούς συγγραφείς του 20ού αιώνα.  Τα έργα του έχουν μεταφραστεί σε 40 γλώσσες και τα αντίτυπα των βιβλίων του έχουν φτάσει τα 20 εκατομμύρια. Σημαντικά έργα του θεωρούνται τα Ιστορία χωρίς τέλος,  Μόμο, Μαγικό φίλτρο.

 

Διαβάστε επίσης:
Ο δρόμος όλων εκείνων που τολμούν να ζουν ευτυχισμένοι
Σάμπατο: Ελπίδα
«Να εμπιστεύεσαι τον άνθρωπο. Ο άνθρωπος είσαι εσύ»
εμφάνιση σχολίων