0
1
σχόλια
246
λέξεις
Α' ΠΡΟΣΩΠΟ
Ένα πολύτιμο απόσπασμα για τη ζωή, από τον Γλάρο Ιωνάθαν, του Ρίτσαρντ Μπαχ
 
DOCTV.GR | UNSPLASH
30 Ιουνίου 2023
Το να βρούμε αυτό που θα θέλαμε να κάνουμε περισσότερο από κάθε άλλο πράγμα στη ζωή μας και να τραβήξουμε προς τα εκεί με θάρρος, ακλόνητη αποφασιστικότητα και επιμονή, είναι ο δρόμος όλων εκείνων που τολμούν να ζουν ευτυχισμένοι. Ως αντάλλαγμα για αυτή την προσπάθεια μας θα μας περιφρονήσουν, θα μας χλευάσουν και θα μας εξοστρακίσουν από τον κύκλο τους οι φίλοι και οι συγγενείς.
 
Αν επιμείνουμε όμως, αν αντέξουμε τη μοναξιά μας και μείνουμε αφοσιωμένοι σε αυτό που με τόση αγάπη αποφασίσαμε να κάνουμε, τότε θα ανακαλύψουμε ότι έχουμε καινούριους φίλους και καινούριους συγγενείς, οι οποίοι ήδη συμμερίζονται τις αξίες και τα ιδανικά που έχουμε επιλέξει, κι ότι μαζί τους θα πετάξουμε πολύ πιο μακριά και πιο ψηλά από όσο μπορούμε να ονειρευτούμε.
 
 
Από το βιβλίο του Ρίτσαρντ Μπαχ, Ο γλάρος Ιωνάθαν Λίβινγκστον, εκδ. Διόπτρα. Ο Richard David Bach (23 Ιουνίου 1936) είναι Αμερικανός συγγραφέας,  γνωστός κυρίως για το best seller Ο Γλαρος Ιωνάθαν (1970).  Τα περισσότερα βιβλία του Μπαχ είναι ημι-αυτοβιογραφικά, χρησιμοποιώντας πραγματικά ή φανταστικά γεγονότα από τη ζωή του για να αναδείξουν τη φιλοσοφία του. Τα βιβλία του υποστηρίζουν τη φιλοσοφία ότι τα φυσικά μας όρια και η θνησιμότητα είναι απλώς φαινομενικά. Είναι γνωστός για την αγάπη του για την αεροπορία, την οποία ακολούθησε ως επάγγελμα, και για τα βιβλία του που σχετίζονται με την πτήση σε μεταφορικό πλαίσιο.


Διαβάστε επίσης:
Εξυπερί: Αυτά που έχουν αξία
Σάμπατο: Ελπίδα
Γκαλεάνο: Τα μεσάνυχτα της τελευταίας μέρας του αιώνα
εμφάνιση σχολίων