0
1
σχόλια
336
λέξεις
210
Με ελεύθερη είσοδο
 
DOCTVGR TEAM
17 Ιουνίου 2021
Για πρώτη φορά φέτος το Μικρό Παρίσι των Αθηνών θεσμοθετεί ένα ολοκληρωμένο Jazz & World music festival με 11 συνολικά συναυλίες, στον κήπο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Αθηναίων στο σταθμό Λαρίσης. Η είσοδος στις συναυλίες είναι ελεύθερη αλλά χρειάζεται να γίνει κράτηση με email στο [email protected], καθώς οι θέσεις θα είναι περιορισμένες λόγω των μέτρων προστασίας κατά του κορονοϊού.

Μεγάλα έργα street art (mural) θα πραγματοποιηθούν καθόλη την διάρκεια της προετοιμασίας και της τέλεσης του φεστιβάλ στην ευρύτερη περιοχή που δραστηριοποιείται το “Μικρό Παρίσι των Αθηνών” κάτω από την Ομόνοια ως το Μεταξουργείο και τον σταθμό Λαρίσης. Το φεστιβάλ (20 - 30 Ιουνίου 2021) θα συμπληρωθεί από διαλέξεις και εικαστικές εκθέσεις.

Διαβάστε επίσης:
ΤΟ ΝΕΟ ΓΚΡΑΦΙΤΙ: Ωδή στη θάλασσα

Μουσικό καλοκαίρι στον Κήπο του Μεγάρου

Το “Μικρό Παρίσι των Αθηνών 2021” θα θέσει ως ζήτημα ζωτικής σημασίας για τον ανθρώπινο πολιτισμό και τη ζωή μας γενικότερα, την αντίληψη κατ’ αρχήν και υιοθέτηση κατόπιν, του καθημερινού μας σεβασμού στο οικοσύστημα που ζούμε ή επισκεπτόμαστε. Το 2013 το φεστιβάλ ήταν αφιερωμένο στον Albert Camus για τα 100 χρόνια από τη γέννησή του, ενώ το 2014 στην Βelle Époque και την έναρξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Το 2015 είχε ως θέμα την κουλτούρα των μπιστρό και των καφέ και ένα ειδικό αφιέρωμα στη rive gauche στο μεταπολεμικό Παρίσι, ενώ το θέμα του 2016 ήταν «ομάδα και τέχνες». Το 2017, το μικρό Παρίσι των Αθηνών ήταν αφιερωμένο στη «γυναίκα στην Ευρώπη» και το  2018, το θέμα του φεστιβάλ ήταν «Μάης του ’68. Πενήντα χρόνια μετά…». Το θέμα του 2019 ήταν τα «Cabarets du monde». Το 2020 το φεστιβάλ δεν πραγματοποιήθηκε λόγω των μέτρων προστασίας κατά του κορονοϊού.

Πληροφορίες για εθελοντική συμμετοχή στην οργάνωση του φεστιβάλ. Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν εθελοντικά στις ομάδες διαχείρισης και φωτογραφικής καταγραφής του φεστιβάλ παρακαλούνται να στείλουν ένα σύντομο βιογραφικό σημείωμα στο [email protected]. Κατά την προετοιμασία του φεστιβάλ, οι εθελοντές-διαχειριστές παρακολουθούν τα προγραμματισμένα σεμινάρια και αφού συμπληρώσουν τις απαιτούμενες ώρες παρακολούθησης και εθελοντικής συμμετοχής στο φεστιβάλ, παραλαμβάνουν αντίστοιχη βεβαίωση.

Δείτε όλο το πρόγραμμα: mikroparisi.eu


Διαβάστε επίσης:
Τουρίστας στην Αθήνα
Το Σινεμά στον έβδομο!
ΑΘΗΝΑ Σ’ ΑΓΑΠΩ #167: Stellar Gastro Cinema
εμφάνιση σχολίων