0
1
σχόλια
231
λέξεις
ΜΟΥΣΙΚΗ
Μελωδίες της Καραϊβικής, ορχηστρική μουσική, διεθνείς τζαζίστες και Γιορτή της Μουσικής. Όλα στην δροσιά του Κήπου
ΠΕΡΣΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ
25 Μαΐου 2021
Ο δροσερός κήπος του Μεγάρου γεμίζει μελωδίες. Τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, μας υποδέχεται με ποπ, έθνικ, τζαζ και ορχηστρικές συναυλίες, θεατρικά δρώμενα, καθώς και την καθιερωμένη ετήσια Γιορτή της Μουσικής.

Οι Sugahspank!, Blend Mishkin και Roots Evolution μας ταξιδεύουν στις χορευτικές μουσικές της Καραϊβικής. Oi τζαζ μελωδίες του ντράμερ Αλέξανδρου Δράκου Κτιστάκη και του κουαρτέτου του, ξεδιπλώνονται μαζί με guest ερμηνευτές και 10μελή ορχήστρα. Η θρυλική βωβή ταινία «Sunrise» του Friedrich Wilhelm Murnau προβάλλεται με ζωντανή μουσική συνοδεία από τον πιανίστα Μάνο Κιτσικόπουλο. Ανακαλύπτουμε νέα τζαζ μονοπάτια με τον Γιώργο Κοντραφούρη και το Trio του να παρουσιάζουν την τελευταία τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο «The Passing». Η Γιορτή της Μουσικής καταφτάνει με τους Athens Classical Players, το σύνολο εγχόρδων της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, το συγκρότημα encardia με μουσική και τραγούδια από την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και το γυναικείο φωνητικό σύνολο Chόres της Μαρίνας Σάττι.

Η αυλαία για τις live βραδιές του Κήπου ανοίγει στις 9 Ιουνίου με τη συναυλία των Μουσικών της Καμεράτας - Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής, να ερμηνεύει τις «Τέσσερις εποχές» του Βιβάλντι σε όργανα εποχής.

Κλείνουμε θέση και καθόμαστε με τις μάσκες μας σε καθίσματα, με αποστάσεις, μέχρι να μπορέσουμε να καθίσουμε ξανά ανέμελα στο γκαζόν. Βρίσκουμε όλο το πρόγραμμα εδώ.


Διαβάστε επίσης:
20o Jazz Festival στην Τεχνόπολη με ελεύθερη είσοδο
Ξεκινάνε φεστιβάλ και συναυλίες!
εμφάνιση σχολίων