0
1
σχόλια
241
λέξεις
210
Επαναπροσδιορίζοντας το ταλαιπωρημένο «σύγχρονο μεζεδοπωλείο» στο κέντρο της Αθήνας, με τις συνταγές του Χριστόφορου Πέσκια και τις δυνάμεις των αδελφών Πιτσιλή, δημιουργών του Balthazar
 
DOCTV.GR | ΦΩΤΟ: INSTAGRAMM COOLARTISAN ATHENS
26 Μαΐου 2021
Ο Dopios είναι μεζεδοπωλείο αλλά όχι σαν αυτά που ξέρουμε. Καταφτάνει κάτω από την σκιά του μεγάλου πλάτανου στον πεζόδρομο της Σκουλενίου, στο κέντρο της Αθήνας, κάτω από την Πλατεία Κλαυθμώνος και σερβίρει πιάτα από διάφορα μήκη και πλάτη της χώρας μας, αλλά με σύγχρονες πινελιές.

Η ιδέα ανήκει στους αδερφούς Πιτσιλή, δημιουργούς των κλασικών αθηναϊκων Balthazar και Rock n Roll. Και για την κουζίνα του συνεργάζονται ξανά με τον δημιουργικό σεφ Χριστόφορο Πέσκια, οπότε αναμενόμενα πιάτα που μπορεί κανείς να φάει παντού, δεν θα βρει εδώ. Τις χοιρινές τηγανιές, τις ξεχνάμε.

Στο Dopios, οι συνταγές ακροβατούν ανάμεσα στην παράδοση και τις σύγχρονες γαστρονομικές τάσεις, με υλικά κυρίως εποχικά και φυσικά ντόπια. Ενδεικτικά, στο μενού βρίσκουμε καπνιστό χέλι με πουρέ παντζαριoύ και dressing εσπεριδοειδών, καπνιστή μελιτζανοσαλάτα με dressing από πιπεριά Φλωρίνης, τυροκαυτερή με μαρμελάδα βύσσινο, γαύρο μαρινάτο με μαγιονέζα ρέγγας, πράσινη ντομάτα και κουμκουάτ, miso και αρμυρίκια βραστά με γιαπωνέζικο λαδολέμονο. Επίσης εδώ βρίσκουμε και τα πλέον θρυλικά κεφτεδάκια του Πέσκια, τα οποία δεσπόζουν και στον κατάλογο του Balthazar για πάνω από μια δεκαετία. Όλα τα παραπάνω και περισσότερα, μπορούμε να τα συνοδέψουμε με εκλεκτά ντόπια κρασιά και παραδοσιακά αποστάγματα.

Info: Dopios, Σκουλενίου 1, πλατεία Αγίων Θεοδώρων, Αθήνα


Διαβάστε επίσης:
ΑΘΗΝΑ Σ' ΑΓΑΠΩ #140: Στον κήπο του Balthazar
ΑΘΗΝΑ Σ' ΑΓΑΠΩ #164: Γκαστόνε
ΑΘΗΝΑ Σ' ΑΓΑΠΩ #163: Το Wine bar μέσα σ΄ένα μυστικό κήπο
εμφάνιση σχολίων