0
1
σχόλια
263
λέξεις
ΚΟΣΜΟΣ
DOCTV.GR | UNSPLASH
28 Απριλίου 2021
Πολύ ενθαρρυντικά είναι τα αποτελέσματα απ' τη συναυλία-πείραμα που έγινε τον προηγούμενο μήνα στη Βαρκελώνη, την οποία παρακολούθησαν περίπου 5.000 άτομα.

Όπως έγινε γνωστό, μόλις έξι άτομα απ΄τους συμμετέχοντες διαγνώστηκαν τελικά θετικά στον ιό, 14 ημέρες μετά τη συναυλία, ποσοστό χαμηλότερο σε σχέση με τον γενικό πληθυσμό. Όλοι τους είχαν αρνητικό τεστ για τον Covid-19 πριν πάρουν μέρος στη συναυλία των Love of Lesbian, φορούσαν μάσκες αλλά δεν κρατούσαν αποστάσεις.

Απ' τους έξι που διαγνώστηκαν με κορονοϊό, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι τέσσερις είχαν μολυνθεί αλλού και όχι στη συναυλία.

«Δεν υπάρχει καμία ένδειξη που να υποδηλώνει ότι η μετάδοση πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης», δήλωσε ο ειδικός σε μολυσματικές ασθένειες Josep Maria Llibre σε συνέντευξη Τύπου σήμερα.

Σύμφωνα με τον γιατρό, οι έξι λοιμώξεις είναι λιγότερες από τον ρυθμό μετάδοσης στη Βαρκελώνη εκείνη την εποχή. Όπως είπε οι έξι λοιμώξεις ίσως ανάγονται σε 131 ανά 100.000 άτομα, όταν ο ρυθμός μετάδοσης στην πόλη την ίδια περίοδο ήταν 260 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους.

«Ελπίζουμε ότι από τώρα και στο εξής, μετά από αυτά τα εξαιρετικά αποτελέσματα, ο κόσμος του πολιτισμού θα ακουστεί όπως του αξίζει», σχολίασε στο Twitter το συγκρότημα Love of Lesbian.

Η συναυλία αυτή ήταν μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις ατόμων στην Ευρώπη από τότε που ξεκίνησε η πανδημία και πραγματοποιήθηκε καθώς χώρες σε όλο τον κόσμο αναζητούν νέους τρόπους για να διοργανώνουν με ασφάλεια δημόσιες εκδηλώσεις.

Ένα παρόμοιο πείραμα πραγματοποιήθηκε στην Ολλανδία τον Μάρτιο με περίπου 1.500 άτομα.


Διαβάστε επίσης:
Ο Μπιλ Γκέιτς βάζει τις πατέντες πάνω από τις ανθρώπινες ζωές
Η εκδίκηση της υπαίθρου
Δημιούργησαν τα πρώτα χιμαιρικά έμβρυα από άνθρωπο-μαϊμού με σκοπό την λήψη οργάνων
εμφάνιση σχολίων