0
1
σχόλια
295
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) αποφάνθηκε λέγοντας ότι «ενδέχεται ο εμβολιασμός να είναι απαραίτητος στις δημοκρατικές κοινωνίες»
 
ΛΕΝΑ ΛΥΔΑΚΗ | WIKIPEDIA
8 Απριλίου 2021
«Είναι η πρώτη φορά που το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εξετάζει το ζήτημα των υποχρεωτικών εμβολιασμών. Η απόφαση θα μπορούσε να διαδραματίσει ρόλο στις προσπάθειες τερματισμού της πανδημίας COVID-19» γράφει η Deutche Welle.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) αποφάσισε ότι οι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί δεν παραβιάζoυν τα ανθρώπινα δικαιώματα και ότι ενδέχεται να είναι απαραίτητοι στις δημοκρατικές κοινωνίες. Παρόλο που η απόφαση δεν ασχολήθηκε άμεσα με τα εμβόλια COVID-19, οι ειδικοί πιστεύουν ότι θα μπορούσε να έχει συνέπειες στην προώθηση του εμβολιασμού κατά του ιού, ειδικά για εκείνους που έχουν δηλώσει, μέχρι στιγμής, άρνηση.

Αυτή η απόφαση «ενισχύει τη δυνατότητα υποχρεωτικού εμβολιασμού υπό συνθήκες της τρέχουσας επιδημίας COVID-19», δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων AFP ο Nicolas Hervieu, νομικός εμπειρογνώμονας που ειδικεύεται στα θέματα της ΕΔΑΔ.

Η απόφαση του ΕΔΑΔ ήρθε έπειτα από προσφυγή Τσέχων γονέων οι οποίοι ρωτούσαν αν πρέπει να είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των παιδιών τους. H υπόθεση δεν αφορά στην πανδημία, ωστόσο μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση της τρέχουσας υγειονομικής κρίσης.

Σε τι αποφάνθηκε το δικαστήριο; Η απόφαση ανέφερε ότι τα υποχρεωτικά εμβόλια που χορηγούνται από τις τσεχικές υγειονομικές αρχές ήταν σύμφωνα με το «συμφέρον» των παιδιών. «Ο στόχος πρέπει να είναι ότι κάθε παιδί προστατεύεται από σοβαρές ασθένειες, επιτυγχάνοντας την ανοσία της αγέλης» συνεπώς, η απόφαση της τσέχικης κυβέρνησης για υποχρεωτικό εμβολιασμό δεν παραβιάζει το άρθρο 8 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

«Αν και η απόφαση της ΕΔΑΔ μπορεί να αποτελεί νομικό προηγούμενο αυτό δεν σημαίνει ότι οι ευρωπαϊκές χώρες θα αναγκάσουν τους ανθρώπους να εμβολιαστούν» σχολιάζει η Deutche Welle...


Διαβάστε επίσης:
Δ. Αμνηστία: Ένας επαγγελματίας υγείας πεθαίνει από κορονοϊό κάθε 30'
Guardian: Πάνω από 6.500 νεκροί εργάτες στα έργα για το Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ
Εδώ βλέπετε την Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου

 
εμφάνιση σχολίων