0
4
σχόλια
211
λέξεις
VISUALISM
Το ηλιακό βουνό έχει σχεδιαστεί ώστε να προσφέρει ανανεώσιμη ενέργεια και ανακούφιση από τον έντονο καλοκαιρινό ήλιο
 
ΛΕΝΑ ΛΥΔΑΚΗ
6 Απριλίου 2021
Οι διοργανωτές του φεστιβάλ που γίνεται κάθε χρόνο στην έρημο οραματίζονται ένα ενεργειακό δίκτυο. Για να δημιουργήσουν νέες υποδομές, έκαναν ένα κάλεσμα-πρόκληση σχεδιασμού. Το ηλιακό βουνό που πρότεινε η εταιρεία NUDES, είναι μία από τις προτάσεις που θα προχωρήσουν σε εφαρμογή.

Η κυματιστή μορφή του βουνού είναι εμπνευσμένη από το περιβάλλον και συνδυάζεται με το τοπίο ενώ ελπίζει να αποτελέσει μια υποδομή για την κοινότητα του φεστιβάλ. κι ένα χώρο για να συνδεθούν οι άνθρωποι. Έχοντας αυτό κατά νου, το σχέδιο χωρίζεται σε τρία μέρη: «ανάπτυξη ενέργειας», «αλληλεπίδραση» και «παιχνίδι».

Η NUDES εκτιμά ότι η συνολική καθαρή ενέργεια που μπορεί να συλλεχθεί από τις τέσσερις μονάδες που περιέχουν 728 ηλιακούς συλλέκτες την ημέρα, είναι 873kWh. Αυτό σημαίνει ότι το ηλιακό βουνό έχει την ικανότητα να παράγει 318.645 kWh ετησίως, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη των απαιτήσεων του ιστότοπου και άλλων δραστηριοτήτων. Η δομή κατασκευάζεται από ανακυκλωμένο ξύλο.

Η εταιρεία NUDES είναι ένα γραφείο σχεδιασμού που αποτελείται από αρχιτέκτονες, σχεδιαστές, καλλιτέχνες και κατασκευαστές που δραστηριοποιούνται στους τομείς της αρχιτεκτονικής, της έρευνας και της ανάπτυξης.