0
1
σχόλια
264
λέξεις
Α' ΠΡΟΣΩΠΟ
«Το μοναδικό που σου μένει, που πραγματικά σου ανήκει, είναι η ελευθερία της επιλογής»
 
DOCTV.GR | ΦΩΤΟ: UNSPLASH
5 Μαρτίου 2021
Η ελευθερία είναι το σημαντικότερο αγαθό του ανθρώπου και το να μην την ασκεί, όταν είναι εφικτό να την ασκεί, είναι κάτι που ο Θεός δεν μπορεί να μας το ζητήσει. Το να αποποιηθεί κάποιος την ελευθερία του αποτελεί πράγματι τρομερή αμαρτία, σχεδόν προσβολή προς τον Θεό.

Δεν υπάρχει πια τίποτα να πιστέψει κανείς. Το μόνο που αξίζει τον κόπο είναι να στρατευτείς στην φυλή που εσύ ο ίδιος έχεις ελεύθερα επιλέξει. Το μοναδικό που σου μένει, το μοναδικό που πραγματικά σου ανήκει, είναι η ελευθερία της επιλογής.


Από το βιβλίο του Λεονάρδο Παδούρα, «Αιρετικοί», εκδ. Καστανιώτη. Ο Λεονάρδο Παδούρα (9 Οκτωβρίου 1955), είναι πεζογράφος και δοκιμιογράφος, Γεννήθηκε στην Αβάνα. Σπούδασε ισπανική φιλολογία και λογοτεχνία. Εργάστηκε ως σεναριογράφος, δημοσιογράφος και κριτικός. Έγινε παγκοσμίως γνωστός με την αστυνομική τετραλογία του «Οι τέσσερις εποχές» (Τέλειο παρελθόν, Άνεμοι της Σαρακοστής, Μάσκες, Φθινοπωρινό τοπίο) όπου πρωταγωνιστεί ο αστυνομικός Μάριο Κόντε. Στην πορεία δημιούργησε μια ολόκληρη σειρά βιβλίων, με τον ίδιο ήρωα, η οποία σημειώνει τεράστια επιτυχία και αριθμεί μέχρι σήμερα εννέα τίτλους. Ο συγγραφέας έχει μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες και έχει τιμηθεί για το έργο του τόσο στην Κούβα όσο και στο εξωτερικό. Το 2015 απέσπασε το λογοτεχνικό βραβείο «Πριγκίπισσα των Αστουριών», μια εξαιρετικά σημαντική διάκριση που ξεπερνά τα όρια του ισπανόφωνου κόσμου. Από τις Εκδόσεις Καστανιώτη κυκλοφορούν τα περισσότερα μυθιστορήματά του: Αντιός, Χέμινγουεϊ (2007), Παρελθόν χαμένο στην ομίχλη (2009), Μάσκες (2010), Ο άνθρωπος που αγαπούσε τα σκυλιά (2011), Αιρετικοί (2015) και Η διαφάνεια του χρόνου (2018).


Διαβάστε επίσης:
Μαρκούζε: Η ελευθερία και η ανάγκη
Ελευθερία
Χατζιδάκις: Ελευθερία, όχι αδιαφορία
εμφάνιση σχολίων