0
1
σχόλια
238
λέξεις
ΚΟΣΜΟΣ
«Είμαι ενθουσιασμένος που μπορέσαμε να βοηθήσουμε όμως το ποσό αυτό δεν μπορεί να υποκαταστήσει το έργο του Κογκρέσου», είπε ο Αμερικανός γερουσιαστής
 
ΑΘΗΝΑ ΛΕΒΕΝΤΗ | ΦΩΤΟ: TWITEER, BERNIEMEMES
29 Ιανουαρίου 2021
Η φωτογραφία του δημοκρατικού Αμερικανού γερουσιαστή, Μπέρνι Σάντερς, που κάθεται μόνος του σε μια καρέκλα κατά την ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν, φορώντας πλεκτά γάντια και χειρουργική μάσκα, έγινε viral. Άνθρωποι από όλο τον κόσμο δημιούργησαν αμέτρητα χιουμοριστικά μοντάζ βάζοντάς τον να κάθεται σε κάθε πιθανό και απίθανο μέρος: από μια ταράτσα δίπλα στον Spiderman μέχρι στην κορυφή ενός χιονισμένου βουνού, δίπλα στον frontman των Depeche Mode στο βίντεο κλιπ "Enjoy the Silence".

Το στιγμιότυπο απαθανάτισε ο φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου Μπρένταν Σμιαλόουσκι. Ο Σάντερς αποφάσισε να «καβαλήσει το κύμα» της δημοσιότητας και να δημιουργήσει κάτι για καλό σκοπό. Έτσι εκτύπωσε την φωτογραφία του σε μπλουζάκια, φούτερ και άλλα αντικείμενα και συμφώνησε με το Getty Images πως τα έσοδα από τις πωλήσεις θα δοθούν στην οργάνωση αρωγής Meals on Wheels (Γεύματα σε τροχούς), η οποία διανέμει γεύματα σε ηλικιωμένους με χαμηλά εισοδήματα που ζουν στο Βερμόντ.

Όλα τα προϊόντα ξεπούλησαν μέσα σε πέντε ημέρες συγκεντρώνοντας 1,8 εκατ. δολάρια. Το ποσό δεν είναι ευκαταφρόνητο όμως Σάντερς δηλώνει το «αυτονόητο»πως αυτή η προσφορά «δεν μπορεί να υποκαταστήσει το έργο του Κογκρέσου», κατά συνέπεια «θα κάνω ό,τι μπορώ για να εξασφαλίσω πως οι εργαζόμενοι στο Βερμόντ αλλά και σε όλη τη χώρα θα έχουν την υποστήριξη που χρειάζονται, καθώς βρισκόμαστε στην καρδιά της χειρότερης κρίσης που έχουμε ζήσει μετά τη Μεγάλη Ύφεση».
εμφάνιση σχολίων