0
1
σχόλια
249
λέξεις
210
«Προζυμένιο ψωμί και βιενουαζερί». Το αρτοποιείο που θεωρεί τη δουλειά του φετίχ ή το πολυσυζητημένο νέο σποτ της Αθήνας
 
ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ | ΦΩΤΟ: KORA BAKERY INSTAGRAM
28 Ιανουαρίου 2021
Αγνό ψωμί με φυσικό προζύμι, είναι το σήμα κατατεθέν του. Ο φούρνος της οδού Αναγνωστοπούλου 44 αναζητά καλής ποιότητας πρώτες ύλες από όλη την Ελλάδα και χρησιμοποιεί μόνο εποχιακά υλικά.

Γλυκά, αλμυρά, ποιοτικές πρώτες ύλες, προζύμι και πρωτότυπες σφολιάτες. Το εργαστήριο δημιουργεί καθημερινά, από το μηδέν, όλα του τα προϊόντα αρτοσκευάσματα και χρησιμοποιεί μεθόδους αργής ωρίμανσης ώστε να διατηρούνται όλα τα θρεπτικά συστατικά τους.

Το προζυμένιο ψωμί του έχει μόνο τρία υλικά: νερό, αλάτι και εξαιρετικό αλεύρι. Όλα τα ψωμιά του Kora αφήνονται να ζυμωθούν φυσικά και να ωριμάσουν για τουλάχιστον 16 ώρες. Αυτό σημαίνει πως είναι πιο υγιεινά, εύπεπτα και θρεπτικά, ενώ επίσης διατηρούνται και πολλές ημέρες, αν αποθηκευτούν σωστά.

Πίσω από τη βιτρίνα του φιγουράρουν ψωμάκια κλασικά αλλά και «πειραγμένα», όπως με μέλι, κακάο και μαύρη σοκολάτα, σφολιάτες με εκλεκτό γαλλικό βούτυρο, φοκάτσιες σε διάφορες εκδοχές, αλλά και αλμυρά ή γλυκά Danish, που δεν είναι άλλο από τη δική τους ζύμη κρουασάν, που μπήκε στο φούρνο μαζί με αλμυρό ή γλυκό συνοδευτικό (από σοκολάτα Vahlrona, μέχρι απάκι και κασέρι).
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kora Bakery (@korabakery)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kora Bakery (@korabakery)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kora Bakery (@korabakery)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kora Bakery (@korabakery)


Info: Kora Bakery, Αναγνωστοπούλου 44, Αθήνα.
 
Διαβάστε επίσης:
ΑΘΗΝΑ Σ’ ΑΓΑΠΩ #147: Ergon House
ΑΘΗΝΑ Σ’ ΑΓΑΠΩ #154: Άμα λάχει στης Νεφέλης
ΑΘΗΝΑ Σ’ ΑΓΑΠΩ #157: Τρομερό παιδί
εμφάνιση σχολίων