0
4
σχόλια
195
λέξεις
210
Ο φούρνος που αγαπά τις καλές ελληνικές πρώτες ύλες και τη γαλλική τέχνη της αρτοποϊίας
 
ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
5 Οκτωβρίου 2020
Ο φούρνος των Ιλισίων που μας ξανασυστήνει το ψωμί όπως θα έπρεπε να είναι, δηλαδή αγνό, ονομάζεται «Τρομερό Παιδί». Το όνομα αντλεί έμπνευση από το γαλλικό enfant terrible, που στο παρελθόν αναφερόταν στα άτακτα Γαλλάκια που οι γονείς τους για τιμωρία τα έστελναν ως ασκούμενους σε φούρνους. Σήμερα η έκφραση έχει αποκτήσει άλλο νόημα και αναφέρεται σε καινοτόμες ιδέες ανθρώπων που τολμούν.

Πίσω από την λευκή βιτρίνα του, φιγουράρουν αρωματικά ψωμιά με ελληνικά σιτηρά και φυσικό προζύμι, αλλά και γλυκά που εμπνέονται από την γαλλική φιλοσοφία. Καθημερινά φουρνίζονται διαφορετικά είδη ψωμιού (όλα με προζύμι και ελληνικό αλεύρι που τα φτιάχνει ο Ιταλός μυλωνάς, Πιπίνο Πυρροντζέλλο, στην Καρδίτσα), αλλά και ευφάνταστα αρτοσκευάσματα όπως ψωμάκι με αποξηραμένα βερίκοκα, σύκα, κράνμπερι και φουντούκια ή πολύσπορο με 9 διαφορετικούς καρπούς

Εδώ βρίσκουμε επίσης πραγματικά γαλλικά κρουασάν και ανάλαφρες σφολιάτες που μυρίζουν βούτυρο, εκλέρ σε τρεις διαφορετικές εκδοχές, τάρτες, τσουρέκια, μπριός και κέικ, όλα χωρίς συντηρητικά και με έμφαση στις καλές πρώτες ύλες.