0
5
σχόλια
213
λέξεις
210
Ξενοδοχείο, πολυχώρος, εστιατόριο, μπαρ με θέα την ακρόπολη, γκαλερί, αγροτική αγορά. Το φιλόξενο σπίτι της Αθήνας
 
ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
17 Σεπτεμβρίου 2019
Συνδυάζει τη γεύση, τις αγροτικές καλλιέργειες, την αρχιτεκτονική και τον τουρισμό σ΄ένα χώρο. Στην ουσία είναι ένας πολυχώρος στο κέντρο της Αθήνας που προσφέρει διαμονή αλλά και φαγητό, καφέ, σούπερ μάρκετ, κρεοπωλείο, ιχθυοπωλείο, μανάβικο και αρτοποιείο, όλα με επιλεγμένα προϊόντα από κάθε μεριά της χώρας.

Το Eat. Sleep. Repeat αποτελεί το «σύνθημα» του Ergon. Εκτός από τη σύγχρονη Αγορά του και τα cafe-bar-resto, το κτίριο στη Μητροπόλεως διαθέτει και ξενοδοχείο με 38 δωμάτια, σχεδιασμένα με κλασικά υλικά στην μινιμαλιστική τους εκδοχή -για παράδειγμα οι νιπτήρες έχουν επαναχρησιμοποιήσει υλικά από παλιά αθηναϊκά σκαλοπάτια.

Στο μεγάλο γυάλινο αίθριο που εκτελεί χρέη μπαρ, μας υποδέχεται η τοιχογραφία της θεάς Άρτεμις, από τον διεθνή καλλιτέχνη μεγάλων τοιχογραφιών και street artist INO, αλλά και τους Beetroot (η βραβευμένη ομάδα που σχεδίασε το νέο design του doctv.gr) οι οποίοι  εμπνέονται από τον λαϊκό μύθο του νεκρού αδερφού.

Στο Retire βλέπεις την Ακρόπολη δίπλα σου ενώ τα cocktails έχει αναλάβει η ομάδα του αθηναϊκού μπαρ The Clumsies που συγκαταλέγεται στα καλύτερα του κόσμου. Ναι, φεύγοντας μπορούμε να πάρουμε και κοκτέιλ «για έξω».


Info: Ergon House Athens, Μητροπόλεως 32, Αθήνα.
 

Διαβάστε επίσης:
AΘΗΝΑ Σ' ΑΓΑΠΩ #39: The Clumsies
ΝΕΟ ΓΚΡΑΦΙΤΙ: Ομόνοια
Αστέρια Michelin 2019 σε τρία ελληνικά εστιατόρια
Michelin: 4 ελληνικά resto με φιλικές τιμές
εμφάνιση σχολίων