1
1
σχόλια
328
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
Χυδαίο σχόλιο συνδικαλιστή σχετικά με τις καταγγελίες για τη σεξουαλική επίθεση που δέχθηκε η δημοσιογράφος Ι. Ηλιάδη από πρώην υφυπουργό Εθνικής Άμυνας…
 
PRESS
21 Ιανουαρίου 2021
Ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου, Τάσος Ψαρομπάς, εκλεγμένος με την παράταξη Σταμούλη (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ), με ανάρτησή του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, επιτίθεται με χυδαίες εκφράσεις στην δημοσιογράφο Ιωάννα Ηλιάδη, η οποία αποκάλυψε τη δική της τραυματική περιπέτεια με τη σεξουαλική επίθεση που δέχθηκε από πρώην υφυπουργό Εθνικής Άμυνας.

Καταγγέλοντας την ανάρτηση, μέλη του ΔΣ του Σωματείου τονίζουν, ότι «ιδιαίτερα στο νησί μας, που είχαμε το βιασμό και τη στυγνή δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, αλλά και άλλων περιπτώσεων που έχουν καταγγελθεί, είναι ανεπίτρεπτο να εκφράζονται τέτοιες χυδαιότητες από οποιονδήποτε». «Το λιγότερο που έχει να κάνει η Διοίκηση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων είναι να καταδικάσει απερίφραστα αυτή τη στάση και να απαιτήσει την παραίτηση του συγκεκριμένου», τονίζουν.

Ολόκληρη η ανάρτηση των μελών του ΔΣ του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και συγκεκριμένα του Μιχάλη Τσουρούτη (προέδρος εργαζομένων στο ξενοδοχείο Miramare) και της Τσαμπίκας Παττελάκη (πρόεδρος εργαζομένων στο ξενοδοχείο Sheraton).

«Ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου, Τάσος Ψαρομπάς, με ανάρτησή του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, χλευάζει χρησιμοποιώντας εμετικές, αποκρουστικές εκφράσεις, την καταγγελία δημοσιογράφου ότι δέχθηκε σεξουαλική παρενόχληση από πρώην υπουργό. Ιδιαίτερα στο νησί μας, που είχαμε το βιασμό και τη στυγνή δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, αλλά και άλλων περιπτώσεων που έχουν καταγγελθεί, είναι ανεπίτρεπτο να εκφράζονται τέτοιες χυδαιότητες από οποιονδήποτε.

Πολύ περισσότερο όταν εκφράζονται από κάποιον που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί ως μέλος του ΔΣ του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων τις σκληρά εργαζόμενες γυναίκες που είναι πάνω από το 50% στον κλάδο μας.

Ειδικά από τη στιγμή που μέσα στους ίδιους τους χώρους δουλειάς σε ξενοδοχεία και επισιτισμό οι γυναίκες συνάδελφοι έρχονται συνεχώς αντιμέτωπες με τέτοια φαινόμενα. Το λιγότερο που έχει να κάνει η Διοίκηση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων είναι να καταδικάσει απερίφραστα αυτή τη στάση και να απαιτήσει την παραίτηση του συγκεκριμένου παραίτηση του συγκεκριμένου».


Διαβάστε επίσης:
Είμαστε εναντίον της πατριαρχίας, όχι εναντίον των αντρών
Η ανθεκτικότητα της πατριαρχίας
Αυτό είναι βιασμός;
 Το 85% των εργαζομένων γυναικών έχει υποστεί σεξουαλική παρενόχληση
«Τι φορούσα όταν με βίασαν;»
εμφάνιση σχολίων