0
1
σχόλια
195
λέξεις
VISUALISM

Με 7 μικρές έξυπνες εικονογραφημένες ιστορίες, ένας καλλιτέχνης μας εξηγεί τη διαφορά μεταξύ της συναίνεσης στο σεξ και του βιασμού
 

ΑΘΗΝΑ ΛΕΒΕΝΤΗ
4 Σεπτεμβρίου 2018
Βιασμός σημαίνει σεξουαλική πράξη χωρίς συναίνεση και αυτό δεν είναι πάντα μια σκηνή βίας από αγνώστους μέσα σε σκοτεινούς κι έρημους δρόμους. Μπορεί να γίνει από γνωστούς, φίλους, ακόμα και συντρόφους, και μάλιστα χωρίς καν να συνειδητοποιούν -η προσποιούμενοι πως δεν καταλαβαίνουν- πως «όχι» σημαίνει στ’ αλήθεια «όχι».

Το 47% των βιαστών στην Αμερική είναι φίλοι ή γνωστοί του θύματος. Στην Ελλάδα, μόνο το 2015 καταγγέλθηκε στην αστυνομία ένας βιασμός κάθε τρεις ημέρες. Ο αριθμός εκτιμάται πως είναι πολύ μεγαλύτερος καθώς πολλές γυναίκες διστάζουν να καταγγείλουν έναν άνθρωπο που, σε πολλές περιπτώσεις, είναι σύντροφός τους.

Σε εκτενείς έρευνες που δημοσιεύονται στην Αμερική οι άνδρες φαίνεται ότι δεν αντιλαμβάνονται το βιασμό ως βιασμό κι αυτό είναι που προβληματίζει περισσότερο. Κάπως έτσι η εικονογράφος Άλλι Κέρκαμ αποφάσισε να φτιάξει αυτό το κόμικ, το οποίο μεταφράστηκε στα ελληνικά από το 10%.
Info: Η 24ώρη τηλεφωνική γραμμή SOS, στο 15900, προσφέρει με αστική χρέωση υπηρεσίες ενημέρωσης και τηλεφωνικής συμβουλευτικής σε θύματα όλων των μορφών βίας λόγω φύλου.Διαβάστε επίσης:
ΕΡΕΥΝΑ: 1 στους 3 θα βίαζαν μια γυναίκα
2 γυναίκες βιάστηκαν κάπου εδώ
ΦΩΤΟ: Επιζώντες σεξουαλικής βίας
εμφάνιση σχολίων