2
2
σχόλια
304
λέξεις
ΚΟΣΜΟΣ
«Το 2020 ήταν εύκολο να γίνεις ήρωας. Απλώς καθόσουν στον καναπέ σου και δεν έκανες τίποτα». Η καμπάνια της Γερμανίας για τον κορονοϊό, έχει χιούμορ
 
ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
18 Νοεμβρίου 2020
Με ευφυή και «τεμπέλικα» τηλεοπτικά σποτ, η Γερμανία επιχειρεί να πείσει τους πολίτες της να μείνουν σπίτι, την ώρα που το δεύτερο κύμα της πανδημίας πιέζει το σύστημα υγείας της χώρας.

«#specialheroes – Μαζί απέναντι στον κορονοϊό»: Τα σποτάκια μιλούν μέσα από ήρωες του μέλλοντος, δηλαδή τους σημερινούς νέους που πρέπει να κάτσουν σπίτι. «Η τύχη αυτής της χώρας ήταν στα χέρια μας. Έτσι, μαζέψαμε όλο μας το κουράγιο και κάναμε αυτό που περίμεναν από εμάς, το μόνο σωστό πράγμα. Δεν κάναμε απολύτως τίποτα».

Ένα από τα διαφημιστικά μηνύματα δείχνει έναν ηλικιωμένο άνδρα, τον «Τεμπέλη Τόμπι», σε μια στιγμή στο μέλλον να θυμάται έπειτα από χρόνια την εποχή της καραντίνας και πώς η τεμπελιά του μετουσιώθηκε σε ηρωισμό. Ένα άλλο σποτ, δείχνει ένα ηλικιωμένο ζευγάρι που θυμάται πώς γνωρίστηκε την εποχή του ιού και έκανε την ηρωική πράξη να περάσει την καραντίνα αραχτό στο κρεβάτι τρώγοντας παναρισμένο κοτόπουλο.

Τα λόγια του ήρωα του καναπέ «Τεμπέλη Τόμπι», θυμίζουν θεατρικό σουρεαλιστικό μονόλογο: «Πριν από την πανδημία, ήμουν το πιο τεμπέλικο άτομο που είχε περπατήσει σε αυτή τη χώρα. Δεν έφευγα σχεδόν ποτέ από το διαμέρισμά μου, έπαιζα παιχνίδια στον υπολογιστή χωρίς καμία φιλοδοξία και έτρωγα κρύα ραβιόλια από το κουτί, διότι ήμουν πολύ τεμπέλης για να τα ζεστάνω. Οι φίλοι μου με αποκαλούσαν Τεμπέλη Τόμπι, αλλά ήμουν πολύ τεμπέλης για να ενοχληθώ με αυτό. Και όταν ο ιός εξαπλώθηκε, παρέμεινα το ίδιο τεμπέλικο σακί από πατάτες που ήμουν και πριν. Αλλά σε αντίθεση με εμένα, ο κόσμος είχε αλλάξει: Για να περιοριστεί ο ιός, ο κόσμος καλούνταν να κάτσει στο σπίτι. Ξαφνικά, το να μην κάνεις τίποτα ήταν προσφορά προς το έθνος, η τεμπελιά μπορούσε να σώσει ζωές και εγώ ήμουν πρωταθλητής σε αυτό».

εμφάνιση σχολίων