0
1
σχόλια
290
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
«Δεν νοείται δικαιοσύνη όταν περνούν τα χρόνια άπραγα και κυκλοφορούν οι γονείς του θύματος και οι δράστες στην ίδια πόλη, χώρα, γη» -Από τον Βασίλη Σωτηρόπουλο
 
DOCTV.GR
23 Σεπτεμβρίου 2020
«Η ανθρωποκτονία πρέπει να δικάζεται άμεσα. Πώς είναι δυνατόν να κυκλοφορεί ή και να υπάρχει έστω σε περιοριστικούς όρους κάποιος που έχει σκοτώσει και για δύο χρόνια να θεωρούμε ότι είναι φυσιολογικό να μην έχει ξεκινήσει καν η δίκη; Ή για 7 χρόνια να μην έχει βγει η απόφαση;

Η αφαίρεση της ανθρώπινης ζωής είναι το έγκλημα που δικάζεται η ίδια η δικαιοσύνη ως προς την αποτελεσματικότητά της, την αμεσότητα, την ευθιδικία, την δικαιοκρισία. Δεν νοείται δικαιοσύνη όταν περνούν τα χρόνια άπραγα και κυκλοφορούν οι γονείς του θύματος και οι δράστες στην ίδια πόλη, χώρα, γη.

Δηλαδή, μη δικάσετε τίποτε άλλο ενδιάμεσα, πείτε μας ότι οι δίκες μας θα αναβληθούν για να δικαστούν οι ανθρωποκτονίες πρώτα, θα το δεχτούμε και θα το καταλάβουμε και θα το χειροκροτήσουμε. Ας αναβληθεί ό,τι χρειάζεται, αρκεί να δικαστεί αυτό.

Δεν βρίσκω καμία δικαιολογία στο σύστημα αυτό που δεν παγώνει όλα τα άλλα για να δώσει μια σοβαρή προτεραιότητα. Δηλαδή αν οι ανθρωποκτονίες δεν δικάζονται την επόμενη μέρα από το συμβάν, δεν καταλαβαίνω για ποια δικαιοσύνη, έστω ανθρώπινη και επίμεμπτη, μιλάμε. Να τα κλείσουμε όλα καλύτερα».


Ο Βασίλης Σωτηρόπουλος είναι δικηγόρος, πτυχιούχος του Τμήματος Νομικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στο Δημόσιο Δίκαιο, του ίδιου Πανεπιστημίου. Υπήρξε συνήγορος πολιτών και οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών σε υποθέσεις παραβίασης ανθρώπινων δικαιωμάτων. Διετέλεσε μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής του Επιστημονικού Συμβουλίου για την Κοινωνία της Πληροφορίας και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Δράσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (Μη Κυβερνητική Οργάνωση “Πλειάδες”), συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης στην Περιφέρεια Αττικής.

Via Βασίλης Σωτηρόπουλος


Διαβάστε επίσης: Όλοι έχουμε ευθύνη για τα 20 εκατ. των ΜΜΕ
εμφάνιση σχολίων