0
1
σχόλια
270
λέξεις
Α' ΠΡΟΣΩΠΟ
«Κάτσαμε και πληρώσαμε αδιαμαρτύρητα αυτό το τεράστιο σκάνδαλο που μειώνει σοβαρά το επίπεδο δημοκρατίας της χώρας». Από τον Βασίλη Σωτηρόπουλο
 
DOCTV.GR
15 Ιουνίου 2020
Για την διασπάθιση των 20 εκατομμυρίων ευρώ στα ΜΜΕ έχουμε τεράστια ευθύνη ως πολίτες. Εσύ κι εγώ. Με το που ανακοινώθηκε αυτό το όνειδος εξαγοράς της 4ης εξουσίας από την κυβέρνηση, διότι περί εξαγοράς και διαφθοράς πρόκειται, έπρεπε να είχαν γίνει συγκεκριμένα βήματα.

Να ελεγχθούν ένα προς ένα τα χρηματικά εντάλματα που αναρτήθηκαν στην Διαύγεια. Μια οργάνωση που ασχολείται με θέματα διαφάνειας, θα μπορούσε να είχε συστήσει μια επιτροπή ελέγχου. Και να καταγράψει προς ποιες εταιρίες μέσων ενημέρωσης κατευθύνθηκαν τα λεφτά. Μετά, αφού ξεκαθαριζόταν ποιοι έπρεπε και ποιοι δεν έπρεπε να πάρουν τα λεφτά, έπρεπε να προσβληθούν τα περιττά χρηματικά εντάλματα στο Ελεγκτικό Συνέδριο για να ακυρωθούν και τα λεφτά να επιστρέψουν στο δημόσιο ταμείο.

Η αντιπολίτευση, οι οργανώσεις πολιτών, οι άτυπες διαδικτυακές ομάδες, όλοι όσοι κοπτόμαστε για την διαφάνεια, αλλά και οι θεσμοί, οι εισαγγελείς, όλοι μας κάτσαμε και πληρώσαμε αδιαμαρτύρητα αυτό το τεράστιο σκάνδαλο που μειώνει σοβαρά το επίπεδο δημοκρατίας της χώρας. Είμαστε εντελώς αδικαιολόγητοι.

Βασίλης Σωτηρόπουλος


Ο Βασίλης Σωτηρόπουλος είναι δικηγόρος, πτυχιούχος του Τμήματος Νομικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στο Δημόσιο Δίκαιο, του ίδιου Πανεπιστημίου. Υπήρξε συνήγορος πολιτών και οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών σε υποθέσεις παραβίασης ανθρώπινων δικαιωμάτων. Διετέλεσε μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής του Επιστημονικού Συμβουλίου για την Κοινωνία της Πληροφορίας και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Δράσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (Μη Κυβερνητική Οργάνωση “Πλειάδες”), συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης στην Περιφέρεια Αττικής.


Διαβάστε επίσης:
Ιδού τα site που έλαβαν τα χρήματα για την εκστρατεία Μένουμε Σπίτι…
Η ταλαιπωρία που προκαλεί ο αυτοσχεδιασμός του Δήμου Αθηναίων
εμφάνιση σχολίων