0
1
σχόλια
223
λέξεις
ΚΟΣΜΟΣ
63 εκατομμύρια άνθρωποι από τις πιο πλούσιες χώρες του κόσμου μολύνουν πιο πολύ απ΄ότι 3,1 δις. άνθρωποι
 
DOCTV.GR | PHOTO: PEXELS
27 Σεπτεμβρίου 2020
Σύμφωνα με έρευνα της Oxfam, το 1% του πληθυσμού των πιο πλουσίων χωρών, είναι υπεύθυνο για την εξαγωγή του διπλάσιου ποσού διοξειδίου του άνθρακα από τον μισό πληθυσμό των φτωχότερων χωρών.

H αλλιώς το 10% του πληθυσμού ευθύνεται για το 52% της εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα λέει η Oxfam υπολογίζοντας ότι η μόλυνση που παράγουν μπορεί να αυξήσει κατά 1,5 ºC, την θερμοκρασία στον πλανήτη εάν δεν ληφθούν μέτρα. Η αύξηση αυτή ισούται με το όριο της αύξησης της θερμοκρασίας που έχει κριθεί ως όριο από τη Συμφωνία του Παρισιού έως και το 2030 -αλλά για να παραμείνει ο πλανήτης στον +1,5 ºC απαιτείται μείωση κατά 50% μέχρι το 2030 των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα (CO2) σε σχέση με το 2010.

Η έρευνα εξέτασε στοιχεία από το 1990 έως και το 2015, την χρονική περίοδο των 25 χρόνων όπου η μόλυνση της ατμόσφαιρας αυξήθηκε κατά 60% σε σχέση με την προβιομηχανική εποχή.

Εντωμεταξύ οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής έχουν επιπτώσεις στον φτωχότερο πληθυσμό του πλανήτη. Η οργάνωση καλεί τις κυβερνήσεις να λάβουν μέτρα προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κλιματική κρίση και η κοινωνική δικαιοσύνη.


Διαβάστε επίσης:
Γενετικά τροποποιημένοι πλούσιοι
Πλωτές πολιτείες: Οι Βαβυλώνες των πλουσίων ή το μέλλον τη Γης;
Ανεμογεννήτριες: Μικρό το όφελος, μεγάλη η καταστροφή
Προσεχώς: Πάνω από ένα δις κλιματικοί πρόσφυγες
εμφάνιση σχολίων