0
1
σχόλια
232
λέξεις
210
Πάλι στην ατομική ευθύνη σκοντάψαμε… -Από την Μελίτα Κάραλη
 
DOCTV.GR
19 Ιουνίου 2020
O δήμαρχος της Αθήνας βγήκε στο δελτίο ειδήσεων του Ant1 και δήλωσε σχετικά με τον Μεγάλο Περίπατο ότι για το κομφούζιο στις ζωές των Αθηναίων φταίνε οι οδηγοί που κάνουν «υπερ-τοπικές διαδρομές», ξεκινούν πχ. «από το Ψυχικό για να πάνε Γλυφάδα μέσω κέντρου. Υπάρχουν κι άλλες διαδρομές...».

Δεν εντόπισε κανένα λάθος, δεν σχολιάστηκε το γεγονός του ότι η περίφημη μελέτη εκπονήθηκε προ covid-19, ούτε η μη ενδεδειγμένη διαδικασία με την οποία πέρασε από το δημοτικό συμβούλιο, όσο για το μπάτζετ δεν ακούστηκε κιχ.

Πρώτον δεν γνωρίζω κανέναν τόσο βλάκα οδηγό. Δεύτερον μια μεταρρύθμιση οφείλει να σχεδιάσει δίνοντας προτεραιότητα στους λιγότερο προνομιούχους.

Τυπικό παράδειγμα βασανισμένου πολίτη του κέντρου: Υπάλληλος/πωλήτρια, μητέρα, πιθανόν με μονογονεϊκή οικογένεια. Η ηρωίδα μας εφόσον πέρασε καραντίνα με έσοδα 3 και 60, δέχτηκε πρόσφατα μείωση μισθού, δεν έχει που να αφήσει το παιδί της, χρειάζεται καθημερινά τον τριπλάσιο χρόνο προκειμένου να πάει στην εργασία της εν μέσω πανδημίας, συνωστίζεται σε υπερπλήρη και ακριβοθώρητα ΜΜΜ και τώρα δέχεται το τελευταίο πλήγμα, το οποίο ονομάζεται... «περαστικοί οδηγοί».

Σε μια πόλη που δεν διαθέτει μέσα μεταφοράς, δρόμους, πεζοδρόμια, φώτα, παγκάκια, καθαριότητα, πάρκα, βρύσες, δημόσιες τουαλέτες, τι του λείπει του ψωριάρη, φούντα με μαργαριτάρι.

Ακύρωσέ το #akyrose_to


Διαβάστε επίσης:
Με «απευθείας ανάθεση» ο «Μεγάλος Περίπατος»
Ο «Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας» και οι άνθρωποι με κινητικά προβλήματα
Η ταλαιπωρία που προκαλεί ο αυτοσχεδιασμός του Δήμου Αθηναίων
Όλες οι πλατείες είναι ίσες, αλλά μερικές είναι πιο ίσες από τις άλλες
εμφάνιση σχολίων