0
1
σχόλια
255
λέξεις
210
«Ζήσαμε λοιπόν τί σημαίνει να είναι κλειστή η Βασιλίσσης Όλγας: μία διαδρομή που κάνεις με το ταξί σε 10 λεπτά, τώρα την κάνεις σε 45 λεπτά». -Από τον Βασίλη Σωτηρόπουλο
 
DOCTV.GR
13 Ιουνίου 2020
«Δεν γίνονται τόσο σοβαρές αναπλάσεις, ούτε σε επίπεδο διαβούλευσης, χωρίς να έχουν τηρηθεί οι επιστημονικές αλλά και οι θεσμικές προϋποθέσεις. Αυτό σημαίνει ότι η συγκοινωνιολογική μελέτη δεν αρκεί απλώς να «υπάρχει», αλλά πρέπει να έχει εισαχθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να αποκτήσει δημοσιότητα. Έτσι γίνεται η δημόσια διαβούλευση: με πλήρη διαφάνεια των στοιχείων. Όχι με εφαρμογές κατά το δοκούν.

Ο Δήμος Αθηναίων, αντί να ακολουθήσει την προβλεπόμενη διαδικασία, έκλεισε κεντρικούς δρόμους της πόλης επικαλούμενος τον κίνδυνο της διάδοσης της COVID-19, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο και την εμπιστοσύνη των πολιτών στην αναγκαιότητα των ίδιων των μέτρων για την δημόσια υγεία, με σύμπραξη μάλιστα του ΕΟΔΥ.

Ο Δήμος Αθηναίων αυτοσχεδιάζει, ταλαιπωρώντας και το χειρότερο είναι ότι δεν δίνει λύσεις, αλλά δημιουργεί νέα προβλήματα. Όποιος θυσιάζει την διαδικασία και την επιστημονική αξιοπιστία για χάρη της αποτελεσματικότητας, αργά ή γρήγορα αποδεικνύεται αναποτελεσματικός.

Βασίλης Σωτηρόπουλος

Ο Βασίλης Σωτηρόπουλος είναι δικηγόρος, πτυχιούχος του Τμήματος Νομικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στο Δημόσιο Δίκαιο, του ίδιου Πανεπιστημίου. Υπήρξε συνήγορος πολιτών και οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών σε υποθέσεις παραβίασης ανθρώπινων δικαιωμάτων. Διετέλεσε μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής του Επιστημονικού Συμβουλίου για την Κοινωνία της Πληροφορίας και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Δράσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (Μη Κυβερνητική Οργάνωση “Πλειάδες”), συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης στην Περιφέρεια Αττικής.


Διαβάστε επίσης: Όλες οι πλατείες είναι ίσες, αλλά μερικές είναι πιο ίσες από τις άλλες
εμφάνιση σχολίων