0
1
σχόλια
323
λέξεις
210
«Ο αποκλεισμός από τον σχεδιασμό του “Μεγάλου Περίπατου της Αθήνας” για την πολυπληθή κοινωνική ομάδα των αναπήρων και των εμποδιζόμενων προσώπων αποτελούν άλλη μια τρανή απόδειξη της εξιδανίκευσης της κανονικότητας και των θεσμοποιημένων μορφών διάκρισης». Από τον Αντώνη Ρέλλα
 
DOCTV.GR
17 Ιουνίου 2020
«Η πόλη της Αθήνας γίνεται περισσότερο αφιλόξενη για εμάς. Αν δεν μας συναντήσετε εκεί έξω δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουμε». Ο «Μεγάλος Περίπατος» της Αθήνας, δεν είναι για όλους. Αποκλείει τη μεγάλη κοινωνική ομάδα των αναπήρων και των εμποδιζόμενων προσώπων, όπως άτομα μεγάλης ηλικίας που χρειάζονται υποστήριξη όταν περπατούν. Ο σκηνοθέτης και ανάπηρος ακτιβιστής, Αντώνης Ρέλλας, ως άτομο με κινητικά προβλήματα και ο ίδιος, εξηγεί πώς ο σχεδιασμός του περιπάτου κάνει την πόλη της Αθήνας ακόμα πιο αφιλόξενη.


-ΔΕΝ επιτρέπουν την είσοδο στα οχήματα που έχουν αναπηρικό σήμα.

-Επιτρέπουν: σε μέλη της Κυβέρνησης, Υφυπουργούς, Γενικούς Γραμματείς, Ειδικούς Γραμματείς και Υπηρεσιακούς Γραμματείς, Βουλευτές, Δημάρχους, Αντιδημάρχους, Περιφερειάρχες, Αντιπεριφερειάρχες και Συντονιστές Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, σώματα ασφαλείας, ένοπλες δυνάμεις, ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό του Υπουργείου Υγείας , προσωπικό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής, μόνιμοι κάτοικοι των περιοχών, TAXI και τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

-ΔΕΝ υπάρχουν οριοθετημένες θέσεις στάθμευσης για οχήματα αναπήρων (4067/12, άρθρο 26, επιβάλλεται να εξασφαλίζεται ποσοστό 5% των χώρων στάθμευσης για χρήση αναπηρικών αυτοκινήτων).

-ΔΕΝ μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα μέσα μαζικής μεταφοράς διότι δεν είναι προσβάσιμα.

-ΔΕΝ μπορούμε να συμμετέχουμε στον «Μεγάλο Αρχαιολογικό Περίπατο» διότι διαμόρφωση με ανεμπόδιστες διαδρομές δεν προβλέπεται.

-Το κερασάκι στη τούρτα αποτελεί το αναβατόριο της Ακρόπολης που ξηλώθηκε μέχρι να τοποθετηθεί το νέο.

Η συμπερίληψη της πρόσβασης των αναπήρων και των εμποδιζόμενων προσώπων ΔΕΝ είναι στις προτεραιότητες του δήμου της Αθήνας και της κυβέρνησης.

Ο αποκλεισμός από τον σχεδιασμό του «Μεγάλου Περίπατου της Αθήνας» για την πολυπληθή κοινωνική ομάδα των αναπήρων και των εμποδιζόμενων προσώπων αποτελούν άλλη μια τρανή απόδειξη της εξιδανίκευσης της κανονικότητας και των θεσμοποιημένων μορφών διάκρισης.

Η πόλη της Αθήνας γίνεται περισσότερο αφιλόξενη για εμάς.
Αν δεν μας συναντήσετε εκεί έξω δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουμε.


Διαβάστε επίσης: Η ταλαιπωρία που προκαλεί ο αυτοσχεδιασμός του δήμου Αθηναίων
εμφάνιση σχολίων