0
1
σχόλια
335
λέξεις
ΚΟΣΜΟΣ
Ο 27χρονος Rayshard Brooks έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικού, λίγες ημέρες από τη δολοφονία του George Floyd
 
ΑΘΗΝΑ ΛΕΒΕΝΤΗ
14 Ιουνίου 2020
Ο Rayshard Brooks δολοφονήθηκε μια μέρα πριν προγραμματίσει να γιορτάσει τα γενέθλια της κόρης του. Μια ουρά αυτοκινήτων σχηματίστηκε στο φαστφουντάδικο Wendy’s. Ένας οδηγός αποκοιμήθηκε μέσα στο αυτοκίνητό του ενώ περιμενε για την παραγγελία του.

Ο Rayshard Brooks δολοφονήθηκε μια μέρα πριν προγραμματίσει να γιορτάσει τα γενέθλια της κόρης του. Ο 27χρονος κοιμόταν στο αυτοκίνητό του όταν έφτασε εκεί η αστυνομία, τον έβγαλε από το αμάξι και του έκανε αλκοτέστ. Εκείνος βρέθηκε να έχει πιει πάνω από το όριο. Η αστυνομία προσπάθησε να τον συλλάβει και ο Brooks προσπάθησε να διαφύγει. Καθώς έτρεχε ακούστηκαν τρεις πυροβολισμοί.

Ο Brooks έπεσε νεκρός από τα πυρά της αστυνομίας λίγες ημέρες μετά την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ που ξεσήκωσαν κατακραυγή και διαδηλώσεις σε όλες τις ΗΠΑ και ανά τον κόσμο. Οι διαμαρτυρίες ήταν άμεσες καθώς διαδηλωτές απέκλεισαν αυτοκινητόδρομο στην Ατλάντα μόλις έγινε γνωστό το συμβάν, ενώ άλλοι έβαλαν φωτιά στο εστιατόριο, το οποίο καιγόταν επί 45 λεπτά.
 

Οι διαμαρτυρίες ήταν άμεσες. Το εστιατόριο Wendy’s καιγόταν επί 45 λεπτά  

«Υπάρχει σαφής διάκριση μεταξύ του τι μπορεί να κάνει και του τι πρέπει να κάνει η αστυνομία», δήλωσε η δήμαρχος, Keisha Lance Bottoms σε συνέντευξη Τύπου, σύμφωνα με το CNN. «Δεν πιστεύω ότι ήταν δικαιολογημένη χρήση θανατηφόρας βίας». Η δήμαρχος ανακοίνωσε πως έκανε δεκτή την παραίτηση που της υπέβαλε άμεσα η αρχηγός της αστυνομίας, Erika Shields εξαιτίας του θανάτου του 27χρονου Brooks. Ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον Brookes, Garrett Rolfe, απολύθηκε ενώ ο δεύτερος αξιωματικός που εμπλέκεται στη σύγκρουση, ο Devin Brosnan, τέθηκε σε αναγκαστική άδεια.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Brooks, L. Chris Stewart , υποστηρίζει ότι οι αστυνομικοί δεν έπρεπε να πυροβολήσουν τον Brooks, προσθέτοντας ότι το τέιζερ δεν είναι θανατηφόρο όπλο. «Δεν μπορείς να πυροβολήσεις κάποιον εάν δεν έχει στρέψει όπλο εναντίον σου». Ο Brooks ήταν πατέρας 4 παιδιών.


Διαβάστε επίσης:
Ο Δυτικός πολιτισμός μεταξύ George Floyd και Space X
Η αστυνομία των ΗΠΑ πυροβολεί κυρίως άοπλους Αφροαμερικανούς
Είχαμε κι εμείς τον δικό μας George Floyd
Μια «αυτόνομη ζώνη» γεννήθηκε στο Σιάτλ
εμφάνιση σχολίων