0
1
σχόλια
238
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
Ανύπαρκτες ιστοσελίδες και blogspots στην λίστα των ΜΜΕ που μοίρασε η κυβέρνηση την καμπάνια προστασίας από τον ιό
 
ΑΘΗΝΑ ΛΕΒΕΝΤΗ 
11 Ιουνίου 2020
Ιστοσελίδες που «δεν υπάρχουν» ή που μόλις δημιουργήθηκαν, «υγειονομικές βόμβες» που προωθούν απόψεις πως ο ιός δεν κολλάει με τη Θεία Κοινωνία, sites της ομογένειας και άλλα με τόσο χαμηλή επισκεψιμότητα που δεν το διαβάζουν ούτε καν εκείνοι που τα έχουν, καθώς και blogspots που δεν έδωσαν ούτε μισό ευρώ για την κατοχύρωση ενός domain, φαίνεται πως εισέπραξαν χρήματα που έδωσε η κυβέρνηση για την καμπάνια ενημέρωσης σχετικά με τον κορονοϊό.

Η Εφημερίδα των Συντακτών αναρτά την λίστα των ΜΜΕ που εισέπραξαν χρήματα το τελευταίο διάστημα από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ανάμεσα στα sites είναι:
- Το menta.gr, που κυριολεκτικά δεν υπάρχει, αφού το domain βρίσκεται προς πώληση έναντι 4.900 ευρώ.
- Το ελληνοαμερικανικό greeknewsonline.com που απευθύνεται σε έλληνες του εξωτερικού.
- Το protieidisinews.blogspot.com που αναφέρει ως ημερομηνία δημιουργίας το Μάιο του 2020 ενώ μέχρι πρόσφατα διέθετε μόνο δυο δημοσιεύσεις, η μία εκ των οποίων ήταν το banner της διαφήμισης του Μένουμε Ασφαλείς. (και πλέον εμφανίζει δημοσιεύσεις με ημερομηνία 2019)
- Το ellinismos-orthodoxia.gr που προτρέπει τους πιστούς να κοινωνήσουν διότι ο ιός δεν κολλάει με την θεία Κοινωνία.

Η κυβέρνηση μοίρασε χρήματα σε ιστοσελίδες που δεν περιλαμβάνονται στο μητρώο online media, όπως θα έπρεπε, για λόγους διαφάνειας. Όμως ιστοσελίδες που ασκούν έντονη κριτική στην κυβέρνηση, έμειναν απ’έξω, με την κατηγορία που στερούνται αντικειμενικότητας. O ΣΥΡΙΖΑ ζητάει την παραίτηση Πέτσα για την αδιαφάνεια στην κατανομή χρημάτων στα ΜΜΕ.
εμφάνιση σχολίων