1
1
σχόλια
248
λέξεις
TECH
Μια διαπραγμάτευση ναρκωτικών που ρίχνει φως στη σύνδεση μεταξύ της ιταλικής μαφίας, των καρτέλ ναρκωτικών και της παγκόσμιας πολιτικής
 
ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
4 Ιουνίου 2020
Ιταλική μαφία, καρτέλ ναρκωτικών και πολιτική. Η σειρά ZeroZeroZero εξιστορεί το ταξίδι μιας μεγάλης καραβιάς κοκαΐνης, από τη στιγμή που ένα ισχυρό καρτέλ μαφιόζων αποφασίζει να την αγοράσει μέχρι τη στιγμή που αναμένεται να την παραλάβει. Όμως τα πράγματα δεν είναι απλά.

Το «ZeroZeroZero» της Amazon, βασίζεται στο ομώνυμο best seller βιβλίο του Roberto Saviano, ο οποίος είναι και ο συγγραφέας/ερευνητής του βιβλίου Gomorrah, που επίσης έγινε σειρά και αναλύει με ιδιαιτέρως διεισδυτική ματιά τον ναπολιτάνικο υπόκοσμο. Ο Saviano γράφει συστηματικά, όμως πλέον ζει σε καθεστώς αστυνομικής προστασίας, καθώς εξέθεσε την επιρροή της μαφίας στη χώρα του.
 

Η σειρά εστιάζει στο διεθνές κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης, καθώς και τον οικονομικό και πολιτικό αντίκτυπο του  

Η σειρά δεν εστιάζει μόνο στα μεξικανικά καρτέλ και την Καλαβρέζικη Μαφία: εστιάζει στο διεθνές κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης, καθώς και τον οικονομικό και πολιτικό αντίκτυπο του. Μαύρη και λευκή οικονομία συνδέονται, αμερικανικές επιχειρήσεις υπεράνω πάσης υποψίας κάνουν συμφωνίες με την ιταλική μαφία, και όλα αυτά οδηγούν με πολλούς διαφορετικούς τρόπους στην επίσημη πολιτική εξουσία. Με λίγα λόγια, εξηγεί πώς λειτουργεί ο παγκόσμιος καπιταλισμός.

Info: Η σεζόν αποτελείται από 8 επεισόδια, σπαρμένα σε τρεις ηπείρους και έξι χώρες. Πρωταγωνιστεί ο Gabriel Byrne (Hereditary) ενώ δημιουργοί της σειράς είναι οι Stefano Sollima (Suburra), Leonardo Fasoli (Gomorrah) και Mauricio Katz (The Chosen One).Διαβάστε επίσης:
Οι καλύτερες ταινίες της δεκαετίας
Βλέπουμε Tales from the Loop
«Mrs. America»: Η Κέιτ Μπλάνσετ σ’ ένα σίριαλ που ξανασυζητάει τον φεμινισμό
εμφάνιση σχολίων