1
1
σχόλια
249
λέξεις
TECH
Η σειρά αφηγείται την ιστορία του κινήματος που βοήθησε στην ισότητα των δύο φύλων στην Αμερική, τη δεκαετία του ’70
 
ΠΕΡΣΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ
7 Μαΐου 2020
Η Μπλάνσετ υποδύεται την συντηρητική συνταγματολόγο και ακτιβίστρια Φίλις Σλάφλι που βρέθηκε απέναντι στο κίνημα του φεμινισμού και στην Τροπολογία των Ίσων Δικαιωμάτων στις ΗΠΑ, τη δεκαετία του 70. Η βασισμένη σε αληθινά γεγονότα σειρά, αφηγείται ουσιαστικά την ιστορία του κινήματος που επικύρωσε την τροπολογία για την ισότητα των δύο φύλων στην Αμερική.

Η Phyllis Schlafly, αντιτάχθηκε σφοδρά στην τροπολογία και το κίνηµα του φεμινισμού, υποκινώντας μεγάλο κύμα αντιδράσεων. Μέσα από τα μάτια των γυναικών της εποχής που βρέθηκαν και στις δυο πλευρές, το Mrs America εξερευνά πώς μια από τις σκληρότερες κοινωνικές και πολιτιστικές μάχες εκείνης της δεκαετίας, άλλαξε το πολιτικό τοπίο της χώρας και τον κόσμο ολόκληρο.
 

«Είναι η κατάλληλη στιγμή να μελετήσουμε τους νομικούς όρους αυτής της πρόσφατης σχετικά εποχής…» -Κέιτ Μπλάνσετ  

Το σίριαλ είναι αποτέλεσμα μια δυνατής γυναικείας συνεργασίας: Η Ντάχβι Γουάλερ, γνωστή από το σίριαλ Mad Men, υπογράφει το σενάριο και την παραγωγή η Στέισι Σερ, του φεμινιστικού φιλμ Erin Brockovich με την Τζούλια Ρόμπερτς. «Είναι μεγάλη μου τιμή αυτή η ευκαιρία να συνεργαστώ με τη Ντάχβι και τη Στέισι. Είμαι ενθουσιασμένη καθώς είναι η κατάλληλη στιγμή να μελετήσουμε τους νομικούς όρους αυτής της πρόσφατης σχετικά εποχής, που παραλληλίζεται έντονα με το σήμερα» είπε η Μπλάνσετ που δέχτηκε να συμμετέχει πρώτη φορά σε σίριαλ.

Info: Το Mrs. America έκανε πρεμιέρα στις 4 Μαίου στις 21:50 στο FOX και είναι διαθέσιμο μέσω Cosmote TV, Nova, Vodafone TV, Wind Vision.
εμφάνιση σχολίων