0
1
σχόλια
358
λέξεις
IT LIST
Η λέξη «Αγιουρβέδα» σημαίνει «Γνώση της ζωής» στα σανσκριτικά και στηρίζεται σε δύο βασικές αρχές: Ότι το μυαλό και το σώμα είναι συνδεδεμένα
 
DOCTV.GR
14 Μαΐου 2020
Αν αναζητάτε εσωτερική και εξωτερική ευεξία, αξίζει να ανακαλύψετε την Αγιουρβέδα, ένα πανάρχαιο θεραπευτικό σύστημα που κατάγεται από την Ινδία και μας βοηθάει να εναρμονίσουμε νου και σώμα για βέλτιστη υγεία.

Η Αγιουρβέδα είναι μια ολιστική προσέγγιση για προληπτική υγεία που χρησιμοποιεί τη διατροφή, τα βότανα, τη γιόγκα και τον γενικότερο τρόπο ζωής μας ως «φάρμακο». Η λέξη «Αγιουρβέδα» σημαίνει «Γνώση της ζωής» στα σανσκριτικά και στηρίζεται σε δύο βασικές αρχές: Ότι το μυαλό και το σώμα είναι συνδεδεμένα και ότι τίποτα δεν έχει περισσότερη δύναμη για να θεραπεύσει και να μεταμορφώσει το σώμα από το νου. Η Αγιουρβέδα υποστηρίζει αυτές τις αρχές μέσω μιας ποικιλίας πρακτικών αλλά και τροφίμων.

Η Αγιουρβέδα είναι μια ολιστική προσέγγιση για προληπτική υγεία που χρησιμοποιεί τη διατροφή, τα βότανα, τη γιόγκα και τον γενικότερο τρόπο ζωής μας ως «φάρμακο».

ΤΑ ΤΡΙΑ DOSHAS. Τα doshas, σύμφωνα με την Αγιουρβέδα, είναι ενέργειες που αλλάζουν διαρκώς ως ανταπόκριση στις σκέψεις, τα συναισθήματα, τα τρόφιμα που τρώμε, τις εποχές και οποιεσδήποτε άλλες αισθητηριακές εισροές τροφοδοτούν το μυαλό και το σώμα μας. Όταν ζούμε ενάντια στη φύσεις μας, υποστηρίζουμε τα ανθυγιεινά πρότυπα που οδηγούν σε σωματικές και διανοητικές ανισορροπίες, τα τρία διαφορετικά doshas (vata dosha, pitta dosha και kapha dosha) σχετίζονται με διαφορετικές λειτουργίες του σώματός μας (πχ. την κυκλοφορία του αίματος και την αναπνοή, την πέψη και το ανοσοποιητικό σύστημα αντίστοιχα).

ΒΟΤΑΝΑ. Η Αγιουρβέδα πιστεύει στην ενσωμάτωση συγκεκριμένων βοτάνων στην τακτική διατροφή μας για βέλτιστη υγεία. Ο ιερός βασιλικός χρησιμοποιείται για τις αντιμυκητιασικές και αντιμικροβιακές ιδιότητές του, το ashwaghanda απομακρύνει το στρες από το σώμα, ενώ η κουρκούμη συνίσταται για φλεγμονές και το τζίντζερ για καλύτερη πέψη.

ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΚΑ. Ο διαλογισμός, η γιόγκα, το βούρτσισμα της γλώσσας και το oil-pulling είναι μερικά μόνο από τα Αγιουρβεδικά τελετουργικά που προάγουν την υγεία μας και αντλούν τοξίνες από το σώμα, με τους πιστούς ακόλουθους της να ισχυρίζονται πως αρκούν ελάχιστοι μήνες πρακτικής για να αισθανθείς περισσότερο συντονισμένος και ζωντανός από ποτέ.


Διαβάστε επίσης:
Κρόκος Κοζάνης: το χρυσάφι της γης
Ένα από τα ισχυρότερα βότανα στον κόσμο
Moringa: το νέο superfood
ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ: Αρμπαρόριζα για γερά νεύρα
εμφάνιση σχολίων