0
1
σχόλια
188
λέξεις
IT LIST
DOCTV.GR
28 Ιουνίου 2023
Τα Αστερούσια όρη αποτελούν τη νοτιότερη ελληνική οροσειρά και ένα διαφορετικό μοντέλο διακοπών. Ένας προορισμός που θέλει να γίνει συνώνυμο του αειφόρου τουρισμού της υπαίθρου.

Στα Αστερούσια έχουν αναπτυχθεί διαφορετικές μορφές τουρισμού, όπως ο αγροτουρισμός, ο ιππικός τουρισμός, ο αναρριχητικός τουρισμός, ο περιπατητικός τουρισμός, ο ιαματικός τουρισμός, ο πολιτιστικός, ο θρησκευτικός και αρχαιολογικός τουρισμός.

Παράλληλα, χάρη στο μεγάλο παράκτιο μέτωπο που περιλαμβάνει μοναδικές παραλίες, έχουν αναπτυχθεί και διαφορετικές μορφές θαλάσσιου τουρισμού, όπως ο καταδυτικός.

Η περιοχή που εντάχθηκε στο δίκτυο της UNESCO περιλαμβάνει επτά αρχαιολογικούς χώρους, τρεις περιοχές Natura, χαράδρες, φαράγγια, βουνοκορφές, παραλίες, χιλιόμετρα μονοπατιών, πάνω από 192 καταγεγραμμένα είδη φυτών, μία εξαιρετική βιόσφαιρα σε απόλυτη αρμονία με την φυσική παρουσία, τους οικισμούς και την άυλη πολιτιστική κληρονομιά.

Παράλληλα, πέρα από τη χερσαία έκταση περιλαμβάνεται και μια τεράστια παράκτια έκταση, η λεγομένη ελληνική τάφρος, το βαθύτερο τμήμα της Μεσογείου, με σπάνια είδη (φυσητήρες, φώκιες μονάχους μονάχους, δελφίνια).
 
 
Διαβάστε επίσης:
12 μικρά ελληνικά νησιά
ΚΑΡΤ ΠΟΣΤΑΛ: Θεσσαλία και Σποράδες
ΚΑΡΤ ΠΟΣΤΑΛ: 1Οήμερο road-trip στην Πελοπόννησο

 
εμφάνιση σχολίων