0
1
σχόλια
314
λέξεις
ΖΗΝ
Η υπερτροφή της Ανατολής για υγεία σε σώμα και πνεύμα
 
ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
12 Δεκεμβρίου 2018
Το Moringa Oleifera, είναι ένα «μαγικό» δέντρο που προέρχεται από την Ινδία. Φυτρώνει στους πρόποδες των Ιμαλαΐων και η αξία του είναι γνωστή από την αρχαιότητα. Έχει τις περισσότερες από τις βιταμίνες που εμπεριέχονται στα φρούτα και τα λαχανικά, και μάλιστα σε πολύ μεγάλες ποσότητες.

ΤΙ ΠΕΡΙΕΧΕΙ: Τα φύλλα του Moringa περιέχουν πάνω από 92 θρεπτικά συστατικά και 46 αντιοξειδωτικά, όπως βιταμίνη Α, Β1, Β2, Β3, Β6, Β7, C, D, E, K, 36, πρωτείνη, αντιφλεγμονώδη και αμινοξέα.

ΣΕ ΤΙ ΜΑΣ ΒΟΗΘΑ: Χρησιμοποιείται ευρέως στις Ανατολικές χώρες για την καταπολέμηση πολλών ασθενειών, όπως καρδιακές παθήσεις, αρθρίτιδες, αναπνευστικές, πεπτικές και δερματικές διαταραχές. Πολλά από τα αμινοξέα του είναι σημαντικά συστατικά για την μεταφορά οξυγόνου στο σώμα και την καλή λειτουργία του εγκεφάλου. Επίσης καταστέλλει φλεγμονώδη ένζυμα και πρωτεΐνες στο σώμα, μειώνοντας σημαντικά τις φλεγμονές των κυττάρων. Σε περιπτώσεις ζαχάρου όχι μόνο μειώνει τα επίπεδά του στο αίμα αλλά ταυτόχρονα  ρυθμίζει και το οξειδωτικό στρες σε διαβητικούς ασθενείς. Η υψηλή περιεκτικότητα του σε βιταμίνες Ε και C, βελτιώνει τη λειτουργία του εγκεφάλου. Η σκόνη φύλλων Moringa ωφελεί την καρδιά, αφού συντελεί στον έλεγχο των λιπιδίων του αίματος και στα μειωμένα επίπεδα χοληστερόλης. Δρα προσστατευτικά προς το συκώτι, χάρη στις υψηλές συγκεντρώσεις πολυφαινολών ενώ έχει και αντιβακτηριακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες. Το Moringa έχει οφέλη και στη διάθεση μας αφού ομαλοποιεί τους νευροδιαβιβαστές σεροτονίνης, ντοπαμίνης και νοραδρεναλίνης στον εγκέφαλο, οι οποίοι παίζουν βασικό ρόλο στη μνήμη και την ψυχική μας υγεία.

ΠΟΥ ΤΟ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ: Υπάρχει σε μορφή χαπιού, λαδιού ή σκόνης, σε καταστήματα με βότανα, συμπληρώματα διατροφής και σε φαρμακεία.

ΠΩΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΤΑΙ: Σε μορφή σκόνης μπορούμε να το προσθέσουμε στο χυμό, στο τσάι ή στο smoothie μας. Σε μορφή λαδιού, μπορούμε να το προσθέσουμε στο ντρέσινγκ της σαλάτας μας. Οι κάψουλες λαμβάνονται σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης. Σε κάθε περίπτωση, συμβουλευόμαστε τον γιατρό μας πριν να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε συμπλήρωμα διατροφής, έστω και φυτικό.
εμφάνιση σχολίων