0
1
σχόλια
277
λέξεις
Α' ΠΡΟΣΩΠΟ
«Ίσως αυτό που βλέπεις να έρχεται από πολύ μακριά δεν είναι πραγματικά αυτό που σε φοβίζει αλλά τα επακόλουθά του, και αυτό που φοβάσαι μήπως συμβεί, έχει ήδη συμβεί». Από τον βραβευμένο συγγραφέα, Ρίτσαρντ Φορντ
 
DOCTV.GR | ΦΩΤΟ: PEXELS
6 Μαΐου 2020
Το λυπηρό, φυσικά, με την ενήλικη ζωή είναι ότι διακρίνεις στον ορίζοντα να έρχονται πράγματα στα οποία δεν θα προσαρμοστείς ποτέ. Τα αναγνωρίζεις σαν προβλήματα, ανησυχείς στο έπακρο γι’ αυτά, προβλέπεις, παίρνεις προφυλάξεις και κάνεις διάφορες διευθετήσεις λέγοντας στον εαυτό σου ότι πρέπει να αλλάξεις τον τρόπο με τον οποίο έκανες μέχρι τώρα τα πράγματα. Μόνο που δεν το κάνεις. Δεν μπορείς. Κατά κάποιον τρόπο είναι ήδη πολύ αργά.

Ίσως είναι κάτι ακόμα χειρότερο: ίσως αυτό που βλέπεις να έρχεται από πολύ μακριά δεν είναι πραγματικά αυτό που σε φοβίζει αλλά τα επακόλουθά του, και αυτό που φοβάσαι μήπως συμβεί έχει ήδη συμβεί. Αυτό μοιάζει στην ουσία με τη συνειδητοποίηση ότι όλοι εμείς δεν πρόκειται να ωφεληθούμε από τις σπουδαίες πρόσφατες προόδους της ιατρικής επιστήμης, ωστόσο τις επικροτούμε ελπίζοντας ότι κάποιο εμβόλιο θα είναι εγκαίρως έτοιμο και νομίζοντας ότι τα πράγματα μπορεί ακόμα να βελτιωθούν. Μόνο που και ως προς αυτό είναι πολύ αργά. Και μας λείπει. Κι όπως λέει ο ποιητής: «Ζωή είναι οι τρόποι που μας λείπει η ζωή».


Απόσπασμα από το βιβλίο του Ρίτσαρντ Φορντ, Ημέρα Ανεξαρτησίας, εκδ. Πατάκη. Ο Richard Ford (16 Φεβρουαρίου 1944) είναι πολυβραβευμένος Αμερικανός μυθιστοριογράφος και διηγηματογράφος. Έχει γράψει, μεταξύ άλλων, τα μυθιστορήματα The Sportswriter, Ημέρα Ανεξαρτησίας, Η χώρα όπως είναι, Καναδάς. Το Ημέρα Ανεξαρτησίας βραβεύτηκε με βραβείο Pulitzer και βραβείο ΡΕΝ/Faulkner, και είναι η πρώτη φορά που ένα βιβλίο κερδίζει και τα δύο βραβεία.


Διαβάστε επίσης:
Η αξία της ζωής
Κέρουακ: Συμβουλές για την ζωή
Τόλε: Η ζωή είναι Tώρα
εμφάνιση σχολίων