0
1
σχόλια
305
λέξεις
Α' ΠΡΟΣΩΠΟ
«Η απόφαση να κάνεις την παρούσα στιγμή φίλη σου είναι το τέλος του Εγώ»
 
DOCTV.GR
13 Ιουλίου 2020
«Ο κόσμος δεν είναι χαοτικός. Η ίδια η λέξη κόσμος σημαίνει τάξη».

«Όποτε συμβαίνει κάποια τραγική απώλεια, ή αντιστέκεσαι ή ενδίδεις. Μερικοί άνθρωποι γίνονται πικρόχολοι ή βαθιά μνησίκακοι, άλλοι γίνονται συμπονετικοί, σοφοί και γεμάτοι αγάπη».

«Αν τα ρολά είναι κλειστά ο ήλιος δεν μπορεί να μπει. Αν είναι δυνατή ή απαραίτητη η δράση, θα είναι  ευθυγραμμισμένη με το όλον και υποστηριζόμενη από δημιουργική ευφυΐα, τη συνειδητότητα που δεν είναι απαιτημένη με εξαρτημένη μάθηση, μια συνειδητότητα με την οποία, σε μια κατάσταση εσωτερικού ανοίγματος, γίνεσαι ένα. Περιστάσεις και άνθρωποι σε βοηθούν τότε, συνεργάζονται μαζί σου. Συμβαίνουν συμπτώσεις».

 «Η δυστυχία, η αρνητικότητα αποτελεί ασθένεια στον πλανήτη μας. Ό,τι είναι η ρύπανση στο εξωτερικό επίπεδο είναι η αρνητικότητα στο εσωτερικό».

«Ό,τι πιστεύεις ότι σου στερεί ο κόσμος, το στερείς εσύ από τον κόσμο».

«Αν είσαι ικανοποιημένος με το να μην  είσαι κάποιος συγκεκριμένα, ικανοποιημένος με το να μην ξεχωρίζεις, ευθυγραμμίζεσαι με τη δύναμη του σύμπαντος. Αυτό που στο Εγώ φαίνεται σαν αδυναμία, στην  πραγματικότητα είναι  η μόνη αληθινή δύναμη».

«Η Ζωή είναι πάντα Τώρα. Η απόφαση να κάνεις την παρούσα στιγμή φίλη σου είναι το τέλος του Εγώ»
 

Αποσπάσματα από το βιβλίο του Έκχαρτ Τόλε, Για μια νέα ζωή!, εκδ. Λιβάνη. Ο Έκχαρτ Τόλε γεννήθηκε το 1948 στη Γερμανία. Μετά την αποφοίτησή του από το πανεπιστήμιο του Λονδίνου, έγινε ερευνητής και επόπτης του πανεπιστημίου Κέμπριτζ. Στα είκοσι εννιά του, μια βαθιά πνευματική μεταμόρφωση διέλυσε σχεδόν την παλιά του ταυτότητα και άλλαξε ριζικά την πορεία της ζωής του. Τα επόμενα χρόνια τα αφιέρωσε για να κατανοήσει, να αφομοιώσει και να βαθύνει αυτή τη μεταμόρφωση που σημάδεψε το ξεκίνημα ενός εσωτερικού ταξιδιού γεμάτου συγκινήσεις. Τα τελευταία δέκα χρόνια είναι σύμβουλος και πνευματικός δάσκαλος, και δουλεύει με άτομα και μικρές ομάδες. Από το 1996 ζει στο Βανκούβερ του Καναδά.


Διαβάστε επίσης: Τόλε: Αυτό που είμαστε
εμφάνιση σχολίων