0
1
σχόλια
276
λέξεις
Α' ΠΡΟΣΩΠΟ
«Δεν έχει πλάκα να μην κάνεις τίποτα όταν δεν έχεις τίποτα να κάνεις». Από τον Τζερόμ Τζερόμ
 
DOCTV.GR | ΦΩΤΟ: PEXELS
14 Ιουνίου 2022
Η τεμπελιά ήταν ανέκαθεν το δυνατό μου σημείο. Δεν υπερηφανεύομαι γι’ αυτό, είναι κάτι σαν χάρισμα και ελάχιστοι το διαθέτουν. Υπάρχουν πολλοί οκνηροί άνθρωποι και πολλοί χασομέρηδες, αλλά ένας αυθεντικός τεμπέλης είναι σπάνιο είδος. Δεν είναι κάποιος που περιφέρεται άσκοπα με τα χέρια στις τσέπες. Αντιθέτως, το κύριο χαρακτηριστικό του είναι πως είναι πάντα τρομερά πολυάσχολος.

Κανείς δεν μπορεί να απολαύσει την τεμπελιά αν δεν έχει άφθονη δουλειά να κάνει. Δεν έχει πλάκα να μην κάνεις τίποτα όταν δεν έχεις τίποτα να κάνεις. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις το χάσιμο χρόνου γίνεται απλώς μια απασχόληση, και μάλιστα εξαντλητική. Η τεμπελιά, όπως και τα φιλιά, για να είναι γλυκιά πρέπει να είναι κλεμμένη.


Απόσπασμα από το βιβλίο του Τζερόμ Τζερόμ, Οι τεμπέλικες σκέψεις ενός τεμπέλη, Εκδ: Οξύ. Ο Jerome Klapka Jerome (2 Μαΐου 1859 - 14 Ιουνίου 1927) ήταν Άγγλος συγγραφέας και ευθυμογράφος, περισσότερο γνωστός για το «Τρεις Σε Μια Βάρκα», έργο που τον έκανε διάσημο σε όλο τον κόσμο. Η φήμη του εδραιώθηκε κυρίως από τα δημοσιογραφικά γραπτά του μα έγραψε κι ευθυμογραφήματα, θεατρικά και πεζά. Άλλα έργα περιλαμβάνουν τις συλλογές δοκιμών Idle Thinkts of a Idle Fellow (1886) και Second Thinks of a Idle Fellow. Three Men on the Bummel, μια συνέχεια του Three Men in a Boat και πολλά άλλα μυθιστορήματα. Οι Τεμπέλικες σκέψεις ενός τεμπέλη, είναι μια πραγματεία για  τα μικρά και μεγάλα ζητήματα της ζωής, από τον έρωτα και την τεμπελιά μέχρι τις αφραγκίες και τα επιπλωμένα διαμερίσματα.


Διαβάστε επίσης:
Τι τυχερός που είμαι, που υπάρχω και σήμερα
«Να ζεις. Να μη ζεις. Αυτή είναι η ερώτηση»
Κούντερα: Τι ξέρει το κοτσύφι;
εμφάνιση σχολίων