0
1
σχόλια
230
λέξεις
ΚΟΣΜΟΣ
«Η πρώτη χώρα που θα επισκεφτώ μετά την καραντίνα; Η Ελλάδα και δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό» γράφει Βρετανός δημοσιογράφος
 
ΠΕΡΣΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ | ΦΩΤΟ: LUKE WEBB
3 Απριλίου 2020
«Μία είναι η χώρα που θέλω χωρίς αμφιβολία να επισκεφτώ πρώτη μόλις τελειώσει η καραντίνα και μπορώ να ταξιδέψω ξανά. Έναν ονειρικό προορισμό όπου οι Βρετανοί είναι πάντα ευπρόσδεκτοι με ανοιχτές αγκάλες, όπου ο ήλιος πάντα λάμπει και που δεν χρειάζονται πολλές ώρες διαδρομής με το αεροπλάνο».

Ο βρετανός δημοσιογράφος Oliver Smith καταγράφει τις ταξιδιωτικές του εμπειρίες εδώ και δεκαετίες. Όμως με την πανδημία του κορονοϊού, τα προγραμματισμένα ταξίδια του στην Ελβετία και τη βόρειο Ιταλία θα πρέπει να περιμένουν. Ενώ κάθεται σε καραντίνα από τις 9 Μαρτίου, ονειρεύεται την επόμενη φορά που θα ετοιμάσει βαλίτσα για την επόμενη ταξιδιωτική περιπέτεια. Όμως ο προορισμός που ονειρεύεται, δεν είναι ούτε η Ελβετία, ούτε η Ιταλία. Είναι η Ελλάδα.
 

Ως ιδανικούς προορισμούς, προτείνει την Σκόπελο και την Τήνο. «Αυτό που θέλω είναι η παρθένα ζωή του νησιού»  

Σύμφωνα με τον Smith, η διαδρομή με πλοίο προς ένα γραφικό ελληνικό νησί, είναι απαραίτητο συστατικό για το ιδανικό ταξίδι στην Ελλάδα. Ως ιδανικούς προορισμούς, προτείνει την Σκόπελο και την Τήνο. «Αυτό που θέλω είναι η παρθένα ζωή του νησιού, το υπέροχο φαγητό και η διαμονή, οι ήσυχες παραλίες, οι βόλτες καταπράσινη ορεινή ηπειρωτική χώρα και η απόλυτη απομάκρυνση από τα άγχη της σύγχρονης ζωής».


Διαβάστε επίσης:
Ταξίδια στον κόσμο: Νησιά Kuril
12 μικρά νησιά του Αιγαίου
5 νησιά του Ειρηνικού χάθηκαν
εμφάνιση σχολίων