0
1
σχόλια
596
λέξεις
ΚΟΣΜΟΣ
Σε όλο τον κόσμο αψηφούν απαγορεύσεις και οδηγίες για κοινωνικό περιορισμό, διοργανώνοντας μαζικά πάρτι σε «κρυφά στέκια»
 
ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
20 Μαρτίου 2020
Παρά της εξάπλωση του κορονοϊού και τις προειδοποιήσεις των αρχών, νέοι σε πολλές χώρες του κόσμου δεν φαίνεται να θέλουν να συμμορφωθούν με τις υποδείξεις, διοργανώνοντας «κρυφά» πάρτι που θυμίζουν την εποχή της ποτοαπαγόρευσης.

Τα «lockdown πάρτι» ή «πάρτι για το τέλος του κόσμου», διοργανώνονται παρά τις στατιστικές που δείχνουν ότι οι νέοι είναι τόσο πιθανό όσο οι ηλικιωμένοι να μολυνθούν και να διαδώσουν τον ιό. Όμως, καθώς οι νέοι είναι πολύ λιγότερο πιθανό να επηρεαστούν σοβαρά από τον ιό ενώ στο 50% των περιπτώσεων δεν θα έχουν καν συμπτώματα σύμφωνα με τους ιολόγους, δεν έχουν πάρει στα σοβαρά την καραντίνα.

Πάνω από 60 κλαμπ και μπαρ έκλεισαν στο Βερολίνο τις προηγούμενες ημέρες, όμως η αστυνομία έχει κληθεί να διαλύσει διάφορες «πειρατικές» συγκεντρώσεις, αφού σύμφωνα με τις αρχές έχουν ανοίξει διάφορα μυστικά στέκια ("corona speakeasies") στην πόλη, στα οποία μπαίνει κανείς μόνο με πρόσκληση και με συγκεκριμένο χτύπημα στην πόρτα, όπως γινόταν και στην εποχή της ποτοαπαγόρευσης.

Τα «corona speakeasies» μπαίνεις μόνο με πρόσκληση και με συγκεκριμένο χτύπημα στην πόρτα, όπως γινόταν στην εποχή της ποτοαπαγόρευσης  

Το  αμερικανικό Πανεπιστήμιο Princeton μετέφερε τα μαθήματά του διαδικτυακά  όμως πολλοί φοιτητές διοργανώνουν διάφορες μαζικές εκδηλώσεις στις εγκαταστάσεις του με τίτλους όπως «Χορεύοντας κάτω από το ηφαίστειο» και «η τελευταία έκρηξη».

Στο Ισραήλ πολλοί αντιμετωπίζουν την περίοδο αυτή σαν διακοπές και οι παραλίες παραμένουν γεμάτες παρά τα απανωτά διαγγέλματα της κυβέρνησης που καλούν τον κόσμο να πειθαρχήσει στις οδηγίες της κοινωνικής απόστασης. Το ίδιο συμβαίνει και στην Αργεντινή αλλά και στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Στη Βρετανία, οι περισσότερες παμπ γέμισαν την Τρίτη με αφορμή την γιορτή του Αγίου Πατρικίου. Πολλοί από τους θαμώνες τραγουδούσαν αγκαλιασμένοι και εν χορώ “fuck the coronavirus” στο σκοπό του τραγουδιού των White Stripes, “Seven Nation Army”.

Στην Μπανγκόκ, οι παμπ, τα μπαρ και άλλοι χώροι διασκέδασης είχαν εντολή να κλείσουν όμως μέχρι πρόσφατα, μερικοί συνέχισαν να παρευρίσκονται σε μαζικές συνεστιάσεις, παρά το ξέσπασμα, προτρέποντας τους αξιωματούχους να προειδοποιήσουν ενάντια στην ανεύθυνη συμπεριφορά. Λίγες ημέρες πριν, το Υπουργείο Υγείας της Ταϊλάνδης επιβεβαίωσε ότι μεγάλη ομάδα ασθενών βγήκε θετική στο τεστ για τον ιό αφότου συναθροίστηκε για ποτό σε κλειστούς χώρους.
 

Πιστεύεται πως η Νότια Κορέα έχει εξαπλώσει ως τώρα τον ιό περισσότερο από κάθε άλλη χώρα, αφού ως τώρα έχει τα περισσότερα θετικά τεστ κορονοϊού  

Τη Δευτέρα, τα αυτοκίνητα σχημάτιζαν ουρά δύο χιλιομέτρων έξω από το παραθαλάσσιο θέρετρο του Monte Hermoso. «Υπάρχει πολλή ανευθυνότητα και λίγη κατανόηση από τους ανθρώπους», δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης, Αλεχάντρο Ντιχάρα.

Ο Guardian αναφέρει πως μια μελέτη από τη Νότια Κορέα δείχνει ότι περίπου το ένα τρίτο από τις επιβεβαιωμένες λοιμώξεις είναι μεταξύ των νέων ηλικίας 20-29 ετών -το μεγαλύτερο ποσοστό οποιασδήποτε ηλικιακής ομάδας. Πιστεύεται πως η  Νότια Κορέα έχει εξαπλώσει ως τώρα τον ιό περισσότερο από κάθε άλλη χώρα, αφού ως τώρα έχει τα περισσότερα θετικά τεστ κορονοϊού (4.000 ανά εκατομμύριο κατοίκους, δηλαδή 4 φορές περισσότερα από την Ιταλία και πάνω από 150 φορές περισσότερα από τις ΗΠΑ). Τα αποτελέσματα αυτά δείχνουν ξεκάθαρα ότι η συμπεριφορά των νέων έχει σημαντικό αντίκτυπο στην ανάπτυξη της πανδημίας.

Όμως μέσα σε όλα αυτά, είναι και μερικοί λίγο πιο προσεκτικοί: όπως το κλαμπ Reasons to be Cheerful (Λόγοι για να είσαι χαρούμενος) στο Μάντσεστερ που άλλαξε προσωρινά το όνομά του σε Reasons to be Careful (Λόγοι για να είσαι προσεκτικός) και μετατράπηκε σε takeaway ποτάδικο, ενώ μια άλλη παμπ, η Heaton Hops, ξεκίνησε υπηρεσία παράδοσης για τους «διψασμένους» που ψάχνουν φιλικούς προς την καραντίνα τρόπους, να απολαύσουν ένα ποτό.
 

Διαβάστε επίσης:
Ο Ελληνικός θεοκρατικός σκοταδισμός κάνει ότι του γουστάρει
ΓΚΑΛΕΡΙ: Η ερημοποίηση του ιού
15 μύθοι και αλήθειες για τον κορονοϊό
εμφάνιση σχολίων