1
1
σχόλια
256
λέξεις
ΚΟΣΜΟΣ
Η εκπρόσωπος του Κονγκρέσου Katie Porter άσκησε πίεση και εξασφάλισε δωρεάν εξέταση για τον κορονοϊό, για όλους τους Αμερικανούς, ασφαλισμένους και μη
 
ΑΘΗΝΑ ΛΕΒΕΝΤΗ
14 Μαρτίου 2020
Η Αμερικανίδα εκπρόσωπος του Κονγκρέσου, Katie Porter, εξασφάλισε δωρεάν τεστ για τον κορονοϊό, για όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτων ασφαλιστικής ικανότητας. Οι εξετάσεις εξασφαλίστηκαν μετά την παρουσίαση αξιόλογων αποδεικτικών στοιχείων στην Αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων στις 12 Μαρτίου 2020.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Porter, το τεστ για τον κορωναϊό θα κόστιζε σε κάθε πολίτη που θα πήγαινε να εξεταστεί στα επείγοντα τουλάχιστον 1.331 δολάρια. Όταν έβγαλε το πόρισμα, πληροφόρησε τον υπουργό Υγείας και Ανθρώπινου Δυναμικού, Δρ. Robert Kadlec (ο οποίος μέχρι τη στιγμή που το εξήγησε η ίδια χρησιμοποιόντας έναν λευκό πίνακα δεν είχε ιδέα για το ποιο θα ήταν το κόστος της εξέτασης κάτω από μια επείγουσα συνθήκη), προσθέτοντας ότι ένα τέτοιο ποσό πιθανόν «θα εμπόδιζε τους ανθρώπους να εξεταστούν». Στη συνέχεια η Porter άσκησε πίεση στον διευθυντή των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, Robert Redfield, για να χρηματοδοτήσει όλους τους μελλοντικούς ελέγχους, για όλους τους πολίτες. «Θέλετε να γνωρίζετε ποιος έχει κορονοϊό; Και θέλετε να το ξέρετε αυτό για όλους και όχι μόνο για τους πλούσιους; Τότε κάντε δωρεάν το τσετ για όλους». Τελικά εξασφάλισε την εγγύηση από ότι ο οργανισμός θα παρέχει εξετάσεις σε όλους.


«Μπορείτε να εξεταστείτε για κορονοϊό, ανεξάρτητα από το αν έχετε ασφάλιση ή όχι» λέει η Porter. «Παρακαλώ, αν πιστεύετε ότι έχετε την ασθένεια, ακολουθήστε τις προφυλάξεις, καλέστε πρώτα, κάντε όλα όσα λέει το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, αλλά μην αφήσετε την έλλειψη ασφάλισης να επιδεινώσει αυτή την κρίση».
εμφάνιση σχολίων