1
1
σχόλια
302
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
Το βίντεο ντοκουμέντο της απάνθρωπης συμπεριφοράς αστυνομικών σε γυναίκα ΑμΕΑ. Την σέρνουν και την καταβρέχουν με μάνικα
 
ΑΘΗΝΑ ΛΕΒΕΝΤΗ
23 Δεκεμβρίου 2019
Ένα ακόμη περιστατικό αστυνομικής αγριότητας, προστίθεται στη μακρά λίστα αστυνομικής αυθαιρεσίας και βίας του τελευταίου διαστήματος. Το ντοκουμέντο της απάνθρωπης συμπεριφοράς αστυνομικών σε βάρος γυναίκας ΑμΕΑ, ήρθε στο φως της δημοσιότητας από το Documento. Το βίντεο δείχνει αστυνομικούς του ΑΤ Ομόνοιας να σέρνουν και να καταβρέχουν με μάνικα γυναίκα ΑμΕΑ με πατερίτσα και ψυχική πάθηση, ενώ έβαλαν χειροπέδες και στον δικηγόρο που αντέδρασε και κατήγγειλε τον βασανισμό, παρότι τους επέδειξε τη δικηγορική του ταυτότητα.
 

Οι αστυνομικοί έσυραν τη γυναίκα εκτός του τμήματος και την κατάβρεχαν σχεδόν επί δυόμιση λεπτά  

Ο δικηγόρος, Γιάννης Απατσίδης, βρέθηκε στο ΑΤ Ομόνοιας για επαγγελματικούς λόγους. Στο γραφείο αξιωματικού υπηρεσίας αντίκρισε μια γυναίκα που του απευθύνθηκε και σύμφωνα με τον υπεύθυνο «θα μεταφερόταν στο Δρομοκραΐτειο». Αντ΄αυτού, οι αστυνομικοί έσυραν τη γυναίκα εκτός του τμήματος και την κατάβρεχαν σχεδόν επί δυόμιση λεπτά.


Το περιστατικό σημειώθηκε στις 20 Οκτωβρίου. Η αστυνομία επιβεβαιώνει την αποκάλυψη και λέει πως πραγματοποιείται ΕΔΕ. Βέβαια ουσιαστικά ομολογεί πως το περιστατικό είχε «θαφτεί», αφού έγινε πριν δύο μήνες, χωρίς να ακουστεί τίποτα μέχρι σήμερα αλλά και δίχως να έχει υπάρξει αποτέλεσμα.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ αναφέρει: «Σχετικά με δημοσιεύματα στον Τύπο, που αφορούν σε περιστατικό στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας, την 20η Οκτωβρίου 2019, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνονται τα ακόλουθα: Το περιστατικό έλαβε χώρα πριν δύο μήνες, την 20η Οκτωβρίου. Από την ίδια ημέρα, το Αρχηγείο, μόλις έλαβε γνώση, κίνησε τις διαδικασίες διερεύνησης και ελέγχου. Οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί συνελήφθησαν. Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων ολοκληρώνει τη διερεύνηση. Παράλληλα από το Αρχηγείο διετάχθη την 27η Οκτωβρίου και Ένορκη Διοικητική Εξέταση (Ε.Δ.Ε.), η οποία και αυτή ολοκληρώνεται και τα αποτελέσματά της θα ανακοινωθούν».


Διαβάστε επίσης:
«Επειδή τους συμπαθείτε, θα σας φάνε τελευταίους»
ΕΔΕ για την αστυνομική βία λέει η ΕΛΑΣ μετά από πιέσεις της Δ.Α.
Αστυνομία απειλεί omniatv
εμφάνιση σχολίων