0
1
σχόλια
479
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
Ο Μ. Χρυσοχοΐδης, θέλει περιπολίες παντού. Επίσης, για τις καταγγελίες περί αστυνομικής βίας, λέει πως «κάποια από αυτά είναι ψέματα και άλλα δεν είναι όπως ακριβώς περιγράφονται»
 
ΑΘΗΝΑ ΛΕΒΕΝΤΗ
23 Δεκεμβρίου 2019
Ο υπουργός αναφέρθηκε στο νέο σχέδιο νόμου που θα ρυθμίζει πορείες, διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις και συζητιέται σήμερα. «Κάθε διαδήλωση θα πρέπει να είναι προγραμματισμένη έτσι ώστε η Αστυνομία να είναι ενημερωμένη. Η προαναγγελία θα πρέπει επίσης να φέρει το όνομα του οργανωτή, κάποιου υπεύθυνου με ονοματεπώνυμο. Αναλόγως τον όγκο της, οι διαδηλωτές είτε θα πορεύονται πάνω στο πεζοδρόμιο, είτε σε περιπτώσεις μαζικών διαδηλώσεων, όπως του Πολυτεχνείου, θα πορεύονται όλο το μήκος και το πλάτος της λεωφόρου».

«Από τα μέσα του Ιανουαρίου, επί 24ωρου βάσεως οι πολίτες θα βλέπουν στις γειτονιές τους αστυνομικούς κάθε δέκα λεπτά». Τη πεποίθηση πως οι πολίτες θα νιώθουν ασφάλεια βλέποντας περιπολίες κάθε τρεις και λίγο, εξέφρασε σε συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Ανάμεσα σε άλλα αναφέρθηκε στις καταλήψεις, στα Εξάρχεια, στους «μπαχαλάκηδες» αλλά και στα κρούσματα αστυνομικής αυθαιρεσίας, ζητώντας, να μην υιοθετούνται άκριτα οι καταγγελίες σε βάρος των αστυνομικών, καθώς «κάποια από αυτά είναι ψέματα και άλλα δεν είναι όπως ακριβώς περιγράφονται», αφήνοντας απ’ έξω όλες τις καταγγελίες άγριας καταστολής από την αστυνομία, παρά τα ντοκουμέντα και τις μαρτυρίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, ξεσηκώνοντας από τους πολίτες και τα Μέσα, μέχρι και τη Διεθνή Αμνηστία.

Επιμένοντας να αφήνει στην άκρη τις καταγγελίες για άγρια καταστολή στα Εξάρχεια ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε ότι «πολύ σύντομα η περιοχή θα καθαριστεί εντελώς. Θα επανέλθει στην κανονικότητα. Θα περπατάς στα Εξάρχεια άνευ φόβου και τρόμου. Είναι θέμα λίγου χρόνου ακόμη». Επίσης χαρακτήρισε ως «επιδημία» και «κολλητική ασθένεια» τις καταλήψεις, οι οποίες κατά τον ίδιο «λειτουργούσαν ως χώροι παρανομίας και ορμητήρια παραβατικότητας. «Η ενασχόληση με το μπάχαλο γίνεται συνήθεια. Γίνεται τρόπος ζωής. Και όσο παραμένεις στην ασυλία τόσο αποθρασύνεσαι».
 

Για την καταγγελία που έκανε μία φοιτήτρια, με βάση την οποία αστυνομικοί την υποχρέωσαν να κατεβάσει το παντελόνι της, απάντησε πως «νόμιζα ότι μιλάμε σοβαρά»  

Σε σχέση με τις καταγγελίες για αστυνομική αυθαιρεσία είπε: «Οφείλω να σας πω ότι δεν πρέπει να υπάρχει άκριτη αποδοχή των καταγγελιών διότι αναπαράγεται η αρρωστημένη αντίληψη ότι μονίμως οι αστυνομικοί είναι ένοχοι και οι μπαχαλάκηδες αθώοι». Για τα κρούσματα αστυνομικής βίας δεν έδωσε συγκεκριμένες απαντήσεις. Όμως για την καταγγελία που έκανε μία φοιτήτρια, με βάση την οποία αστυνομικοί την υποχρέωσαν να κατεβάσει το παντελόνι της απάντησε πως «νόμιζα ότι μιλάμε σοβαρά. Μη συνεχίζετε».

Διαβάστε επίσης: Zητούν από 22χρονη να κατεβάσει το παντελόνι της στην Πατησίων

Επίσης, υποστήριξε πως με νέο νομοσχέδιο του υπουργείου του, «αρχές του 2020, θα κατοχυρωθεί η λειτουργία μηχανισμού περιστατικών αστυνομικής βίας με ανακριτικές αρμοδιότητες από τον Συνήγορο του Πολίτη. «Με απλά λόγια, διαφάνεια και έλεγχος. Σπάμε και αυτό το άβατο».


Διαβάστε επίσης:
«Αν θέλω σε σκοτώνω τώρα και σε στέλνω γυμνό στη μάνα σου»
Αστυνομία απειλεί omniatv
«Επειδή τους συμπαθείτε, θα σας φάνε τελευταίους»
ΕΔΕ για την αστυνομική βία λέει η ΕΑΣ μετά από πιέσεις της Δ.Α.
εμφάνιση σχολίων