0
1
σχόλια
257
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
Το Δικαστήριο του Ναυπλίου απαγόρευσε στη μίσθωση σε διαμέρισμα της πόλης. Η απόφαση μπορεί να επηρεάσει αμέτρητες υποθέσεις σε όλη τη χώρα
 
ΑΘΗΝΑ ΛΕΒΕΝΤΗ
5 Δεκεμβρίου 2019
Δικαστήριο του Ναυπλίου απαγόρευσε την βραχυπρόθεσμη μίσθωση διαμερίσματος μέσω Airbnb, σε πολυκατοικία της πόλης, με μία απόφαση που εκτιμάται ότι μπορεί στο μέλλον να επηρεάσει πολλές παρόμοιες υποθέσεις στην Ελλάδα.

Για την απόφαση, δεν στηρίχτηκε απλώς στον κανονισμό της συγκεκριμένης πολυκατοικίας, αλλά έλαβε υπόψιν και τις ενοχλήσεις που προκαλούνται από τέτοιου είδους μισθώσεις στους υπόλοιπους ιδιοκτήτες. Ανάμεσα στους λόγους για τους οποίους οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες κινήθηκαν νομικά είναι η μόνιμη κατάληψη της πισίνας της πολυκατοικίας από τους πελάτες της ιδιοκτήτριας που δέχθηκε την αγωγή, η φασαρία που έκαναν οι ένοικοι, τα απορρίμματα που άφηναν οι τελευταίοι σε κοινόχρηστους χώρους και η κατάληψη των θέσεων parking, ενώ σύμφωνα με την καταχώρηση, στο ακίνητο μπορούσαν να φιλοξενηθούν έως δέκα άτομα όμως οι καταγγέλλοντες υποστήριξαν πως συχνά έμεναν περισσότεροι.
 

Η δικαστική απόφαση, απαγόρευσε οριστικά την βραχυπρόθεσμη μίσθωση του διαμερίσματος και η ιδιοκτήτρια απειλείται με  προσωπική κράτηση και χρηματική ποινή  

Η ιδιοκτήτρια απειλείται με προσωπική κράτηση ενός μηνός και χρηματική ποινή 1.000 ευρώ για κάθε παράβαση της απόφασης. Επίσης επιβάλλει σε βάρος της την δικαστική δαπάνη των αιτούντων, την οποία ορίζει στο ποσό των τριακοσίων ευρώ.

Οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων που διαφωνούν με το Airbnb πολλαπλασιάζονται διαρκώς. Η συγκεκριμένη απόφαση μπορεί να επηρεάσει παρόμοιες υποθέσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα, όπου γίνεται όλο και πιο δύσκολο αλλά και ακριβό το να βρει κανείς σπίτι για μακροχρόνια χρήση.


Διαβάστε επίσης:
BBC: Γιατί το Airbnb εξαγριώνει τα Εξάρχεια
Οι «άστεγοι» του Airbnb
Το Βερολίνο αγοράζει διαμερίσματα για να διατηρήσει χαμηλά ενοίκια
εμφάνιση σχολίων