0
1
σχόλια
231
λέξεις
ΚΟΣΜΟΣ
Τζέφ Μπέζος, ό,τι έκοψε ο ιδρυτής της Amazon από 1.900 εργαζομένους του, τα βγάζει σε λιγότερο από 6 ώρες
 
ΑΘΗΝΑ ΛΕΒΕΝΤΗ
6 Νοεμβρίου 2019
Οι φτωχοί φτωχότεροι, οι πλούσιοι πλουσιότεροι. Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, κόβει τις παροχές υγείας στους μερικής απασχόλησης υπαλλήλους του που εργάζονται στην εταιρεία Whole Foods. Οι περικοπές δεν επηρεάζουν τους υπαλλήλους πλήρους απασχόλησης, αλλά αφήνουν  περίπου 1.900 άτομα που εργάζονται με ημιαπασχόληση, χωρίς ασφάλιση υγείας.

Η εταιρεία δήλωσε ότι μειώνει τις παροχές «για την καλύτερη κάλυψη των αναγκών της επιχείρησής μας και τη δημιουργία ενός πιο δίκαιου και αποδοτικού μοντέλου προγραμματισμού», σύμφωνα με το Business Insider, το οποίο υπολόγισε επίσης πως «σε ένα δευτερόλεπτο, ο Μπέζος βγάζει περισσότερα από τα διπλά που κερδίζει ο μέσος Αμερικανός εργαζόμενος σε μια εβδομάδα».

Σύμφωνα με έρευνα του οργανισμού Decision Data, τα χρήματα που απαιτούνται για την κάλυψη υγείας των εργαζομένων που απασχολούνται λιγότερες από 30 ώρες την εβδομάδα, ο Τζεφ Μπέζος τα βγάζει με τα κέρδη λίγων ωρών (μόνο από τις μετοχές και τις επενδύσεις του). «Με βάση τους υπάρχοντες αριθμούς που είναι διαθέσιμοι στη δημοσιότητα, φαίνεται ότι ο Μπέζος βγάζει σε 2 με 6 ώρες το κόστος ενός ολόκληρου έτους παροχών γι' αυτούς τους 1.900 υπαλλήλους».

O Μπέζος επί σειρά ετών βρισκόταν στην κορυφή της λίστας του Forbes με τους πλουσιότερους του πλανήτη, θέση που έχασε το 2019, αλλά όπως φαίνεται είναι αποφασισμένος να ξανακερδίσει…


Διαβάστε επίσης:
8 άνθρωποι κατέχουν όσα ο μισός πλανήτης
Αγώνες πείνας
ΕΡΕΥΝΑ: Φτωχοί μου Millennials
εμφάνιση σχολίων