0
3
σχόλια
287
λέξεις
IT LIST
Τα καλύτερα ελληνικά εστιατόρια που βραβεύτηκαν φέτος με τα περίφημα αστέρια και άλλα 13 που τιμήθηκαν με διακρίσεις
 
ΠΕΡΣΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ
2 Απριλίου 2019
Τα αστέρια Michelin είναι η μεγάλη διεθνής διάκριση που ξεχωρίζει τα πιάτα «έργα τέχνης» που βρίσκονται ανά τον κόσμο. Σε κάθε εστιατόριο που οι γεύσεις του στέλνουν τους ουρανίσκους μας σε κάποιον παράδεισο, έτη φωτός μακριά από τη γη, μπορούν να απονεμηθούν  μέχρι και τρία αστέρια.
 

Η Σπονδή (το πρώτο ελληνικό εστιατόριο που κατέκτησε δύο αστέρια) διατήρησε και φέτος τα πρωτεία            

Τα αστέρια Michelin για το 2019 αποδόθηκαν, μαζί με τα υπόλοιπα βραβεία Michelin που ανακοινώθηκαν για τα καλύτερα resto των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών πόλεων. Στην Αθήνα η Σπονδή (το πρώτο ελληνικό εστιατόριο που κατέκτησε δύο αστέρια) διατήρησε και φέτος τα πρωτεία. Δύο αστέρια είχε κατακτήσει και το Funky Gourmet όμως έκλεισε πέρσι για να ενσωματωθεί στο Hilton. Το Βαρούλκο Seaside, το Botrini's και η Hytra κράτησαν κι αυτά το δικό τους αστέρι.

 

Η διάκριση Bib Gourmand μπορεί να δοθεί ακόμα και σε καντίνα, αρκεί να προσφέρει ποιοτικό φαγητό σε καλή τιμή       

Στη λίστα Bib Gourmand βρίσκονται τα Αθήρι, Nolan, Οικείο μαζί με το 7 Food Sins που προστέθηκε φέτος. Η διάκριση Bib Gourmand μπορεί να δοθεί όχι μόνο σε εστιατόρια αλλά ακόμα και σε καντίνες, αρκεί να υπάρχει ποιοτικό φαγητό σε καλή τιμή. Συνήθως τα πιάτα είναι πιο απλά, και ίσως να μας ξεγελάσουν πως μπορούμε να τα φτιάξουμε ακριβώς έτσι και στο σπίτι.

Το Michelin Plate είναι μια ειδική διάκριση για εστιατόρια που δεν βραβεύτηκαν με αστέρι, ούτε μπήκαν στην κατηγορία Bib Gourmand, όμως τα πιάτα τους ξεχωρίζουν. Με Michelin Plate προτάθηκαν τα εστιατόρια GB Roof Garden, Electra Roof Garden, Premiere, 2 Mazi, Cookoovaya, CTC, Sushimou, Vezene και Άνετον.


Διαβάστε επίσης: Το καλύτερο restaurant της Ελλάδας
εμφάνιση σχολίων