0
1
σχόλια
215
λέξεις
TECH
​[ΚΑΛΑ ΝΕΑ] H ομάδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κατασκεύασε έναν μικροδορυφόρο και βγήκε 4η σε παγκόσμιο διαγωνισμό αεροδιαστημικής
 
ΠΕΡΣΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ
3 Ιουλίου 2019
Τέταρτη στον κόσμο αναδείχθηκε η ομάδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) σε παγκόσμιο διαγωνισμό αεροδιαστημικής. Η ομάδα White Noise NTUA, εκπροσώπησε το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) και την Ελλάδα, και κατάφερε να διακριθεί ανάμεσα σε 93 ομάδες από κάθε μεριά του πλανήτη, κερδίζοντας την 4η θέση στον διαγωνισμό CanSat 2019 στο Τέξας των ΗΠΑ. Οι νεαροί επιστήμονες κατασκεύασαν έναν μικροδορυφόρο και τον εκτόξευσαν σε ύψος ενός χιλιομέτρου, εκτελώντας με επιτυχία την προκαθορισμένη από τον διαγωνισμό αποστολή.

Παρόλο που υπάρχουν παρόμοιες διοργανώσεις για διάφορους άλλους τομείς της μηχανικής (ρομπότ, αεροπλάνα, αγωνιστικά αυτοκίνητα κ.λπ.), οι περισσότεροι διαγωνισμοί σχετικοί με το διάστημα, συνήθως γίνονται γραπτώς. Αυτό σημαίνει πως δεν δίνουν στους σπουδαστές την ικανοποίηση να ασχοληθούν με τον ολοκληρωμένο κύκλο ζωής ενός σύνθετου έργου μηχανικής -από τον εννοιολογικό σχεδιασμό και τη δοκιμή, μέχρι την ολοκλήρωση με μια αποστολή.

Οι White Noise NTUA έκαναν πράξη τη θεωρία που διδάχτηκαν στον τομέα των τεχνολογιών αεροδιαστημικής. Αυτό είναι και το πρώτο βήμα των νεαρών επιστημόνων προς την ενασχόληση τους με πραγματικά ερευνητικά έργα, που στο μέλλον θα ενισχύσουν τον τομέα της Διαστημικής στην Ελλάδα.
 

Διαβάστε επίσης:
Έλληνες φοιτητές έφτιαξαν γάντι που μεταφράζει τη νοηματική
Έλληνες κατασκεύασαν τη γρηγορότερη μνήμη RAM στον κόσμο
ΚΑΛΑ ΝΕΑ: Έλληνες «νικούν» την ρευμ/ειδή αρθρίτιδα
εμφάνιση σχολίων