0
1
σχόλια
320
λέξεις
ΚΟΣΜΟΣ
10 δέντρα θα πρέπει να φυτέψει ο κάθε μαθητής στις Φιλιππίνες για να πάρει απολυτήριο, σύμφωνα με νέο νόμο
 
ΠΕΡΣΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ
16 Μαρτίου 2021
Ένας νέος νόμος στις Φιλιππίνες υποχρεώνει όλους τους μαθητές λυκείων και τους φοιτητές να φυτέψουν τουλάχιστον 10 δέντρα ο καθένας προκειμένου να μπορέσουν να αποφοιτήσουν.

Ο νόμος  “Graduation Legacy for the Environment Act” επισημοποιεί μία παράδοση που συνδέει την αποφοίτηση με το φύτεμα δέντρων ενώ παράλληλα ευελπιστεί να καταπολεμήσει την παγκόσμια πρόκληση της κλιματικής αλλαγής, γράφει ο Independent.
 

Αν ο νόμος εφαρμοστεί σωστά, θα μπορούσαν να φυτευτούν περίπου 525 δισεκατομμύρια δέντρα από μία μόνο γενιά  

«Με πάνω από 12 εκατομμύρια μαθητές που αποφοιτούν από δημοτικά σχολεία, 5 εκατομμύρια που αποφοιτούν από γυμνάσια και λύκεια και 500 χιλιάδες απόφοιτους πανεπιστημίων κάθε χρόνο, δεν θα μπορούσαν να φυτευτούν λιγότερα από 525 δισεκατομμύρια δέντρα» εξηγεί ο εκπρόσωπος του κόμματος Magdalo στις Φιλιππίνες, Gary Alejano, και αρχικός συντάκτης της νομοθεσίας. «Ακόμη και με ένα ποσοστό επιβίωσης στο 10%, αυτό σημαίνει ότι τουλάχιστον 525 εκατομμύρια δέντρα επιπλέον, θα είναι διαθέσιμα για να τα απολαύσουν οι νέοι στο μέλλον».
 

Οι Φιλιππίνες είναι μία από τις πιο αποψιλωμένες χώρες στον πλανήτη. Η έκταση που καλύπτεται από δάση, έπεσε από το 70% στο 20% στη διάρκεια του 20ου αιώνα  

Τα δέντρα θα φυτευτούν σε ήδη υπάρχοντα δάση, προστατευμένες περιοχές, στρατιωτικές εκτάσεις, εγκαταλελειμμένες περιοχές εξόρυξης και συγκεκριμένες αστικές περιοχές, ενώ τα είδη δέντρων που θα επιλεχθούν θα είναι κατάλληλα για την κάθε τοποθεσία, με προτίμηση σε τοπικά είδη.

Οι Φιλιππίνες είναι μία από τις πιο αποψιλωμένες χώρες στον πλανήτη. Η έκταση που καλύπτεται από δάση, έπεσε από το 70% στο 20% στη διάρκεια του 20ου αιώνα. Η παράνομη υλοτομία παραμένει ένα μεγάλο πρόβλημα για τη χώρα και η έλλειψη δέντρων σε κάποιες περιοχές έχει αυξήσει τον κίνδυνο για πλημμύρες και κατολισθήσεις.

Με τη δεντροφύτευση οι Φιλιππίνες προσδοκούν όχι μόνο να βελτιωθούν τα οικολογικά οφέλη, αλλά και να δημιουργήσουν μελλοντικές γενιές με ισχυρή περιβαλλοντική συνείδηση.


Διαβάστε επίσης:
Δέντρα αντί διδάκτρων
Η πόλη των δέντρων 
VIDEO: Φύτεψε ένα δάσος με τα χέρια του
εμφάνιση σχολίων