0
1
σχόλια
367
λέξεις
ΚΟΣΜΟΣ
«Δεν μπορώ να συμβουλεύσω τους Εβραίους να φορούν κιπά στη Γερμανία» δηλώνει ο αντιπρόεδρος της Γερμανίας για τον αντισημιτισμό
 
 ΑΘΗΝΑ ΛΕΒΕΝΤΗ
30 Μαΐου 2019
«Δεν μπορώ να συμβουλεύσω τους Εβραίους να φορούν κιπά στη Γερμανία». Ο αντιπρόεδρος της Γερμανίας για τον αντισημιτισμό, Felix Klein, προειδοποιεί ότι θα μπορούσε να είναι επικίνδυνο για τους Εβραίους να φορούν τα παραδοσιακά καπελάκια σε δημόσια θέα, καθώς οι αντισημιτικές επιθέσεις ολοένα και αυξάνονται.

Ο Felix Klein ζητά ειδική εκπαίδευση προκειμένου να καταπολεμηθεί η άνοδος των αντισημιτικών εγκλημάτων. «Υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα μεταξύ των αστυνομικών και κυβερνητικών αξιωματούχων για την αντιμετώπιση του αντισημιτισμού», αναφέρει στο CNN και λέει επίσης ότι «ο αντισημιτισμός υπήρχε πάντα στη Γερμανία, αλλά τώρα δείχνει το άσχημο πρόσωπό του ακόμα πιο ανοιχτά».
 

Το 89% των Εβραίων στην Ευρώπη αισθάνονται πως ο αντισημιτισμός έχει αυξηθεί στη χώρα τους       

Ο Guardian αναφέρει πως σύμφωνα με έρευνα, το 89% των Εβραίων στην Ευρώπη αισθάνονται ότι ο αντισημιτισμός έχει αυξηθεί στη χώρα τους κατά την τελευταία δεκαετία, ενώ το 85% πιστεύει ότι να αποτελεί  σοβαρό πρόβλημα.

Ο αριθμός των αντισημιτικών επιθέσεων έχει αυξηθεί στη Γερμανία. Τα ευρήματα του υπουργείου Εσωτερικών αποκάλυψαν ότι τα αντισημιτικά εγκλήματα μίσους αυξήθηκαν πέρυσι κατά 20%. Η Deutsche Welle αναφέρει πως μόνο το 2018 στο Βερολίνο σημειώθηκαν 950 τέτοια περιστατικά.

«Οι Εβραίοι θα πρέπει να νιώθουν ασφαλείς στη χώρα μας. Θα πρέπει να τους προστατεύσουμε» δηλώνει ο υπουργός Δικαιοσύνης Heiko Maas. Ο Ισραηλινός πρόεδρος Reuven Rivlin λέει ότι οι παρατηρήσεις του Klein «τον σοκάρουν» και ενώ εκτιμά «τη δέσμευση της γερμανικής κυβέρνησης προς στην εβραϊκή κοινότητα», παράλληλα την κατηγορεί ότι υποκύπτει σε εκείνους που στοχοποιούν τους Εβραίους. «Οι φόβοι για την ασφάλεια των Γερμανών Εβραίων είναι μια συνθηκολόγηση στον αντισημιτισμό και μια παραδοχή ότι, και πάλι, οι Εβραίοι δεν είναι ασφαλείς σε γερμανικό έδαφος».

Σύμφωνα με έρευνα του Pollster ComRes για λογαριασμό το CNN, τα στερεότυπα για τους Eβραίους καλά κρατούν. Σχεδόν ένας στους τέσσερις Ευρωπαίους θεωρούν ότι οι Εβραίοι έχουν πάρα πολύ μεγάλη επιρροή σε πολεμικές συγκρούσεις σε ολόκληρο τον κόσμο. Ένας στους πέντε υποστηρίζει ότι επηρεάζουν σε υπερβολικό βαθμό τα ΜΜΕ όπως και την πολιτική. Την ίδια ώρα, το ένα τρίτο δηλώνει ότι ξέρει ελάχιστα ή καθόλου για το Ολοκαύτωμα.


Διαβάστε επίσης:
Οι νέοι της Βαρσοβίας δε θέλουν εβραίους
ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ: Η Νύχτα των Κρυστάλλων
Οι ρίζες του Ναζισμού στην Ευρώπη
εμφάνιση σχολίων