0
1
σχόλια
427
λέξεις
ΚΟΣΜΟΣ
O ακτιβιστής ηθοποιός, γράφει στο επετειακό τεύχος του περιοδικού Time για την φιλία του με την σπουδαία επιστήμονα
 
ΑΘΗΝΑ ΛΕΒΕΝΤΗ
20 Απριλίου 2019
«Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για το μέλλον της ανθρωπότητας είναι η απάθεια» έχει πει η Jane Goodall και ο Leonardo DiCaprio συμφωνεί μαζί της.

Η Goodall αναγνωρίζεται ως μία από τις πιο σημαντικές γυναίκες επιστήμονες του 20ού αιώνα. Από το 1960, η πρωτοπόρος μελέτη της πάνω στη συμπεριφορά των χιμπαντζήδων τάραξε τα νερά της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας. Μέχρι σήμερα, ταξιδεύει 300 μέρες το χρόνο δίνοντας διαλέξεις για την περιβαλλοντική κρίση, διακηρύσσοντας την πεποίθηση και την ελπίδα πως ο άνθρωπος θα καταφέρει τελικά να λύσει τα προβλήματα που ο ίδιος έχει προκαλέσει στον πλανήτη.
 

Το περιοδικό Time, συμπεριλαμβάνει την σπουδαία επιστήμονα στην λίστα των 100 ανθρώπων με την μεγαλύτερη επιρροή για το 2019

Ο βραβευμένος με Όσκαρ DiCaprio, όταν δεν γυρνά ταινίες, μάχεται για τη σωτηρία του περιβάλλοντος. Με την Jane Goodall γνωρίστηκαν πριν χρόνια, και τους ενώνει η κοινή επιθυμία για την προστασία της φύσης, των ειδών, και του μέλλοντος της ανθρωπότητας.

Το περιοδικό Time, συμπεριλαμβάνει την σπουδαία επιστήμονα στην λίστα των 100 ανθρώπων με την μεγαλύτερη επιρροή για το 2019. Φέτος, αντί να γράψουν οι συντάκτες άρθρα σχετικά με τα πρόσωπα της λίστας, ζήτησαν από ισάριθμες  διασημότητες να το κάνουν. Ο DiCaprio, ανέλαβε να γράψει για την Goodall. Το κείμενό του, αναφέρει τα εξής:

«Θαύμαζα τη Jane Goodall πολύ πριν συναντηθούμε. Ήξερα το έργο της με τους χιμπατζήδες. Είχα διαβάσει γι 'αυτήν, καθώς και βιβλία που γράφτηκαν από αυτήν, αλλά μόνο όταν πέρασα περισσότερο χρόνο μαζί της πριν από λίγα χρόνια, ένιωσα αληθινά ότι γνώρισα έναν από τους πιο σημαντικότερους ηγέτες στον πλανήτη.

Επέλεξε να πάει στην Τανζανία σε ηλικία 26 ετών για να μελετήσει τους χιμπατζήδες και η έρευνα που διεξήγαγε εκεί, στη ζούγκλα της ανατολικής ακτής της λίμνης Tanganyika, κατέληξε να αλλάξει τα πάντα την επιστήμη.

Από τότε έχει αφιερώσει τη ζωή της στην προστασία του περιβάλλοντος. Ακόμη και τώρα, στη νεαρή ηλικία των 85 ετών, η Jane ξοδεύει σχεδόν κάθε μέρα με σκοπό να εξαπλώσει την αισιοδοξία και την ευαισθητοποίηση παγκοσμίως. Το μήνυμά της είναι να προστατεύσουμε τα εγγενή δικαιώματα κάθε ζωντανού πλάσματος, και ελπίζει πως οι μελλοντικές γενιές θα ακούσουν την επείγουσα έκκληση ενάντια στη μεγαλύτερη περιβαλλοντική απειλή: την κλιματική αλλαγή. Όποιος την έχει ακούσει να μιλάει ή γνωρίζει την ιστορία της, έχει γοητευτεί από το έργο της και την φιλανθρωπική της κληρονομιά.

Έχει γίνει πολύ στενή μου φίλη και για αυτή την φιλία και τη σταθερή δέσμευση στις κοινές μας αξίες και σκοπούς, εγώ, αλλά  και πολλοί άλλοι σε όλο τον κόσμο, θα είμαστε για πάντα ευγνώμονες».


Διαβάστε επίσης: Η Τζέιν Γκούνταλ είπε
εμφάνιση σχολίων